Igelfors motordag närmar sig

Gräsklippare av värstingmodell! Det blir ett nytt inslag i årets populära motordag i Igelfors, som arrangeras den 14 maj.

3 april 2016 14:00

– Det är deltagarna i det årliga gräsklipparracet Hällestad, som lovat komma hit och visar upp sina vidunder, berättar Ola Johansson, som skapade motordagen för tolv år sedan och som fortfarande är med i arrangörsstaben.

– Men jag har flyttat till Västervik och varvat ner mitt engagemang lite i motordagen, säger Ola Johansson. Men jag är absolut med och hjälper till så mycket jag kan, trots flytten och givetvis kommer jag att finnas på plats i Igelfors under själva arrangemanget den 14 maj.

Förutom Ola består arrangörsgänget i år av Jan Karlsson, Örjan Pettersson, Markus Asplind, Malena Asplind, Anders Petersson, Ronny Eshleben, Marie Pettersson, Lennart Söderberg och Jens Håkansson, från arrangerande Igelfors-Regna bygderåd.

Den som tagit över en del av Ola Johanssons tidigare uppgifter är Malena Asplind, som säger så här:

– Förutom det nya inslaget med värstinggräsklipparna Hällestad, så utvecklar vi nu också mässdelen, med flera nya lokala företagare och organisationer, som passar på att delta och marknadsföra sig under dagen.

Hur ser förhoppningarna ut inför årets arrangemang?

– Jag hoppas att det, tillsammans med Igelfors marknad, som vanligt blir ortens största publikarrangemang, med uppåt 3 000 besökare, vilket vi brukar ha, bara vädret är med oss.

Kommer alla fjolårets inslag att återkomma i år?

– Ja, det räknar vi med, säger Malena Asplind. Bland annat bilrallyt, mopedrallyt och bilutställningen med 40 tävlande bilar om "Best in show"priset. Och dom platsena är redan fullbokade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström