Han blev Årets Finspångare 2018

Jesper Forsberg utsågs till Årets Finspångare 2018. "Jag känner mig väldigt stolt, hedrad och tacksam", säger han.

29 januari 2019 17:18

För trettonde året i rad korades Årets Finspångare. Finalisterna Shanga Aziz, Sofie Karlsson, Tore Karlsson, Gunilla Jepson och Jesper Forsberg fick samtliga mängder av röster.

Flest av alla fick den sistnämnde, som mottog diplom och blommor av NT:s chefredaktör Mats Willner, vid Seniorgalan i Kulturhuset.

– Det var nervöst och omtumlande att gå upp på scenen och motta priset. Allt arbete är inte något som jag gör själv, det är många som hjälps åt i en förening, men någon måste gå i fronten, säger Jesper Forsberg.

Arbetet han syftar på gäller framförallt inom Faik bandy, där han varit ordförande i fyra år.

– Jag är jättestolt över de samhällsinsatser som vi gör i föreningen.

Han lyfter fram skridskotisdagarna, där barn och ungdomar får åka skridskor och lära sig mer av duktiga ledare helt gratis, som blivit en mycket lyckad satsning.

– I år har vi 400 barn anmälda. Vi skulle inte klara att sköta det här utan assistans av alla frivilliga som hjälper till, påpekar Jesper och nämner tacksamt att flera av Seniorgalans gäster är delaktiga.

Bandyn i Finspång firar hundraårsjubileum nästkommande år.

– Då ska vi ta skridskotisdagarna till 2.0. Det ska bli en tydlig satsning för att få fler att börja spela bandy. Vi vill att det ska vara det självklara förstavalet när det gäller vintersporter i Finspång, betonar Jesper Forsberg.

Klubbens flicklag i tioårsåldern framhålls.

– Det är första gången vi har ett flicklag i Faik, om fem–sex år kan det bli ett damlag. Tänk om klubben kan bli förknippad med att vi har dam- och flicklag.

Utöver sina mångåriga insatser inom bandyn har han i sin yrkesroll en ständig kontakt med unga. Jesper har arbetat som lärare sedan 2001. Han är yrkeslärare vid introduktionsprogrammen på Bergska gymnasiet.

– Jag hjälper elever som inte blivit antagna till gymnasiet. På programmen ger vi ungdomarna en möjlighet att bli anställningsbara eller om de vill gå vidare till fortsatta studier. Det ger mycket, det är ungdomar som kräver olika utmaningar.

Han undervisar dessutom i religion.

Det är en tacksam och hedrad föreningsmänniska som tänker fira utmärkelsen genom att blicka framåt mot nya, ideella, samhällsnyttiga insatser.

– Jag ska fortsätta att utföra det jag blev nominerad och framröstad för: Göra bra saker, konstaterar Jesper Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson