Det var i januari som polisen, efter tips från fundersamma grannar, grep mannen i sommarstugeområdet. Han sa själv att han bara var där för att hämta fiskespön men på grund av mannens märkliga beteende misstänkte man narkotikabrott. Vid stugan hittades sedan över 10 kilo amfetamin, 200 gram kokain, 1,5 kilo cannabis samt en mindre mängd annan narkotika. I en väska fanns även tre pistoler samt en stor mängd ammunition.

Konsekvent under förhören har 26-åringen valt att svara "inga kommentarer" på frågor. I tingsrätten förklarade mannen att det berodde på att han inte ville försätta sig själv i en dålig situation. Han medger att han var påverkad av kokain när han greps men säger sig inte veta hur narkotikan eller vapnen har kommit till stugan. 26-åringen har berättat att det var några bekanta som frågat om de kunde få tillgång till stugan och att han då gav dem tillåtelse. Han har dock inte velat tala om vilka personer det har varit vilket gör att saken inte har kunnat kontrolleras.

Tingsrätten skriver i domen att mannens berättelse om den utlånade stugan är en efterhandskonstruktion och att han har haft del i att narkotikan funnits i stugan. Beräknat värde på den stora mängd droger som hittades är 2,5 miljoner och tingsrätten menar att oavsett om det även funnits andra med i bilden så är 26-åringen skyldig till de brott han åtalats för. Mannen döms för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott och grovt vapenbrott till åtta års fängelse.