Golfrestaurang Peking öppnar

Det blev 27 år i Finspångs centrum. Nu öppnar Golfrestaurang Peking. ”Vi hoppas på 27 år till”, säger Jian Huang och Pik Fung Wong.

21 oktober 2016 06:45

I slutet av augusti stängde restaurang Peking efter hela 27 år i Finspångs centrum. Men den omtyckta matrestaurangen fortsätter verksamheten i kommunen under namnet Golfrestaurang Peking i Finspångs Golfklubbs lokaler på Vibergaområdet.

– Vi ville behålla namnet Peking eftersom det är så inarbetat. Vi har fortfarande vår kinamat och vi har anställt en kock som hjälper oss med husmanskost. Vi ska även ha julbord, berättar Pik Fung Wong.

Läs mer: Restaurang Peking stänger efter 27 år.

Han och frun Jian Huang arbetar för fullt med att förbereda inför den officiella öppningen 1 november.

– Vi är fem anställda redan nu, men räknar med att bli fler. Vi vet att det blir en rusch när golfsäsongen börjar i vår, säger Jian.

Tror ni att ni kommer behålla de flesta stammisar från alla år i centrum?

– Det kan bli svårt för de som inte har bil, men vi har tänkt att ha utkörning framöver. Vi tror även att många av Vibergas och Willys kunder kommer till oss, säger Pik Fung.

Han har förhoppningar om att få hit långväga gäster.

– Drömmen vore att få hit golfare från Kina. Golf är populärt i Kina och det är många som kombinerar affärer och politik och åker runt i världen för att spela. Det är väldigt fin natur här, de skulle kunna bo och golfa och även besöka andra banor, säger han.

Kjell Abrahamsson, vice ordförande i Finspångs Golfklubb, är mycket positiv till att Golfrestaurang Peking öppnas.

– Jag tror det blir ett lyft. Det är väldigt engagerade personer som tar över. Det har varit en del ägarbyten senaste åren, men nu hoppas vi det ska bli en långvarig satsning. Vi får alla hjälpas åt och se till att restaurangen går bra, säger Kjell.

Han påpekar att det är många som arbetar på industrierna som brukar äta på golfrestaurangen och att Finspångs Golfklubbs allians med klubbarna i Motala, Mjölby, Vreta Kloster och Tranås innebär regelbundna besök av golfgäster.

– Det finns plats för cirka 250 gäster inne och utomhus. Vi tror mycket på att marknadsföra paket i form av boende, golfspel och mat. Vi har cirka 960 medlemmar och hoppas på att nå fler yngre, säger Kjell Abrahamsson.

Jian Huang och Pik Fung Wong tror och hoppas på många goda år i nya miljön.

– Vi siktar på 27 år till. Nuförtiden kan man jobba länge. Så länge klubben vill ha oss kvar, kommer vi vara kvar, konstaterar Jian Huang.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson