Full fart vid sportlovsstart

Bandy, längdskidåkning, ishockey och bokläsning. Barnen i Finspång valde olika sätt att aktivera sig på när sportlovet inleddes i helgen.

17 februari 2019 15:50

Det är sportlov för skolbarnen med ledighet, samtidigt som det ges många chanser att hålla igång med aktiviteter av alla möjliga slag.

Många barn valde vinteridrotter på Grosvad på lördagsförmiddagen.

Melker Andersson, 8, tränade bandy.

– Jag är med i Faik bandy och tränar två gånger i veckan. På lovet ska jag även spela fotboll och leka med kompisar, säger han.

För nioåriga hockeytjejerna Emma Johnson och Tilda Blomqvist, är det ishockey som gäller.

– Jag tänker åka skridsko varje dag på sportlovet. Jag har spelat hockey länge och vill bli bäst i världen, betonar Emma Johnson.

– Jag vill också bli bäst. På lovet ska jag åka skridskor och hänga med kompisar, påpekar Tilda Blomqvist.

Vilgot Nilsbäcken från Västerlösa gav sig ut på Grosvads skidspår tillsammans med morfar Kurt Gustafsson, som bor i Finspång.

– Jag ska både åka skidor och skridskor med morfar. Jag spelar hockey i LHC. Vid A-lagets senaste hemmamatch mot Rögle spelade mitt lag match i periodpausen, berättar åttaåringen.

Morfar Kurt intygar att Vilgot är en riktig sportkille.

– Jag har åkt skidor med morfar många gånger. På onsdag ska jag åka till Sälen, säger Vilgot Nilsbäcken.

Vissa barn valde att besöka Finspångs bibliotek.

– Jag brukar få läsbingo på loven, det är som Bingolotto, men istället för siffror ska man läsa böcker. Jag har lånat fyra böcker, Lasse-Maja, två "Siggeböcker" och en bok om innekatter. Jag tycker om att läsa, sedan ska jag även vara på "frita" och gå på bio på sportlovet, konstaterar Julia Klang.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson