Janne Karlsson är Årets Regnabo

Med motiveringen att han är en av de viktiga "maskinerna" i bygden som sköter såväl vägarna som driver affären i Igelfors vidare. Janne Karlsson är Årets Regnabo.

7 augusti 2014 15:21

För femte året i rad utsåg Regna hembygdsförening Årets Regnabo. Janne Karlsson startade sitt företag "JK Skog och maskingrävning AB" 1996, men har kört grävmaskin ända sedan 1976.

Dessutom driver han sedan två och ett halvt år affären "Handlarn" i Igelfors.

Styrelsen i hembygdsföreningen var helt överens om sitt beslut.

– Vi var eniga i styrelsen. Det var hans tur att prisas för sina insatser för bygden, säger Elvert Hammar, ordförande i Regna hembygdsförening, som överlämnade en tavla och blommor till årets vinnare.

– Det känns fantastiskt bra. En ära. Det här är en speciell kväll, säger Janne Karlsson.

Han är en driftig man som verkar inom vägunderhåll, skogsnäring och driver lanthandel. Totalt har han 14 anställda i sina verksamheter.

Affären i Igelfors har länge kämpat för sin överlevnad.

– Men försäljningen har ökat hela tiden och det har stegvis gått lite bättre sedan vi tog över, berättar Janne Karlsson.

Motiveringen till utmärkelsen lyder: "Janne Karlsson har utsetts till Årets Regnabo eftersom han är en av de viktiga "maskinerna" i vår bygd, som är en viktig del i den infrastruktur som vår bygd så väl behöver. Han sköter inte bara våra vägar, utan har även fortsatt att driva affären i Igelfors tillsammans med sin fru. Janne har även valt att stanna i vår bygd och vi kan med glädje kora honom som första manliga årets Regnabo".

Janne är född i Regna och bor numera i Vittorp, norr om samhället.

– Jag är glad och stolt över den här utmärkelsen och jag tänker fortsätta verka i byn så länge jag lever, konstaterar Janne Karlsson.

Läs mer i fredagstidningen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!