Motordag och rally med kraftkarl

Minnesrally och motordag. I båda fallen med kraftkarlen Magnus Samuelsson som deltagare. Tusentals väntas till Igelfors på lördag.

12 maj 2014 09:02

Motordagen i Igelfors lockar mängder av besökare varje år. För andra året i rad ska minnesrallyt Kent Stigh memorial genomföras i samband med arrangemanget.

– I år är sträckan 1,6 mil jämfört med nio kilometer förra året. Vi fick tillgång till mer väg. Det är en jättefin bana på riktiga skogsvägar, säger Krister Hernström i Finspångs MS.

Han är initiativtagare till rallyt som även detta år får ett fint startfält. Magnus Samuelsson, som innehaft titeln världens starkaste man, ska både bjuda på uppvisning på motordagen och delta i rallyt.

– Han är en jätteduktig förare som åkte i grupp H förut, säger Anders Bengtsson i Finspångs MS.

Svenska mästaren Jimmy Joge, ska precis som förra året, tävla med Kent Stighs gamla Volvo Amazon.

– Han är en av favoriterna tillsammans med Janne Blom och Marcus Asplind. Bo Rönnbäck, som är känd för att tävla i sin raggarbil, och 74-årige Jan-Olof "Snickarn" Gustavsson är andra profiler, berättar Krister Hernström.

18 förare är med i veteranbilstävlingen. Bilarna kommer att stå uppställda både före start och efter målgång.

– Det kommer att gå bussar från Igelfors ut till förstasträckan. Vi hoppas på bra väder och mycket folk, säger Anders Bengtsson.

– Vi gör det här för att hedra Kents minne. Kent var känd för att åka brutalt, han körde mycket på sladd, säger Krister Hernström.

Drive inutställning för entusiastfordon, motorsprängning och "Best in show", är andra inslag under helgens motordag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!