Minnesrally med svenska mästare på Motordag

Två svenska mästare deltar när det är premiär för minnesrallyt Kent Stigh memorial på Motordagen i Igelfors.

– Vi hoppas att det här blir en tradition som vi kan utöka, säger initiativtagaren Krister Hernström i Finspångs MS.

14 maj 2013 09:24

 

Tusentals besökare väntas till Motordagen i Igelfors på lördag. En nyhet för i år är veteranrallyt som Finspångs MS anordnar med start och mål i Igelfors för att hedra Kent "Adel" Stigh som avled förra året.

– Kent var väldigt omtyckt. Vi har tvingats tacka nej till många som vill delta, berättar Krister Hernström.

Svenska mästarna Jimmy Joge och Björn "Nalle" Johansson är två av de 18 förarna som ska tävla. Jimmy ska köra Kent Stighs Volvo amazon, som numera ägs av Krister Hernström och Ingvar Eklöv. Dessutom deltar bland annat Frank Mårdh, som kommer med flera Opel Asconabilar samt hemmaföraren Staffan Andersson från Igelfors.

Igelfors Regna bygderåd presenterar flera nyheter inför helgens Motordag. Förutom minnesrallyt blir det uppvisningskörningar av 10-15 jeepar vid ett grusschakt. Ett mopedrally med start i Hjortkvarn med cirka hundra deltagare som passerar såväl Vingåker, Ljusfallshammar som Grytgöl på vägen till Igelfors.

– Vi tror att det blir mycket utställningsbilar i år. Det är drive in så det är svårt att veta på förhand. Vi hoppas på bra väder, i såna fall tror vi på mycket folk, säger Ola Johansson i Igelfors Regna bygderåd.


 

 

Läs mer i onsdagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!