Herr Omar är Finspångs enda kamel

Drömmen har funnits sedan sexårsåldern.Nu är den sann.Eddie Kirvesniemi äger Finspångs enda kamel, Herr Omar.- Djuret är vårt allt, säger Eddie.

9 mars 2013 05:27

Sex år gammal var Eddie Kirvesniemi på reptilmässa. Då fastnade han för ett underligt djur och har ända sedan dess burit på drömmen att ha en egen kamel.

- Jag blev alltid retad av mina kompisar som kallade mig "Eddie Omar". De trodde aldrig på mina drömmar, men nu är det verklighet och därför tyckte jag att Herr Omar var ett namn som passade perfekt, berättar Eddie Kirvesniemi.

Han och flickvännen Mathilda Adamsson sköter om djuret vid en gård i Torstorp. De tillbringar all ledig tid med djuren. Herr Omar har en bästis i hästen Embla och de kamperar ihop på området.

- De är polare och Omar följer efter Embla överallt. Hästen är nio år och har inga problem att acceptera sällskapet.

Kamelen hämtades från "Kamelbonden", som är känd från Bonde söker fru, för några månader sedan. Han har kameluppfödning på Öland. Omar är vit, vilket skiljer från de flesta andra kameler.

I går fyllde djuret ett år. En kamel kan uppnå mankhöjden 2,3 meter och väga mellan 300 och 700 kilo.

- En kamel kan bli 35-40 år om man har tur. Det är förhoppningen att få jobba med samma individ resten av sitt liv, det blir som en livskamrat, säger Eddie Kirvesniemi.

Läs mer i lördagstidningen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson