Johannas matförslag testas

Finspångsbon Johanna Karlsson saknade fetare matprodukter i förskolan. Hon skrev ett medborgarförslag - och nu ska hennes förslag testas.

16 augusti 2012 05:17

 

Det var förra våren som Johanna Karlsson skrev medborgarförslaget. Det hon reagerade på var att det i förskolan och skolan i Finspång endast erbjöds lättprodukter, produkter som hon anser vara skadliga för barnens hälsa och inlärning. "Vi kräver att våra barn får ett alternativ , exempelvis Bregott och standardmjölk. Vi accepterar inte att våra barn tvingas välja lättprodukter" skrev hon bland annat.

Föräldrar får välja

Medborgarförslaget togs upp i kommunstyrelsen förra hösten och då valde politikerna att återremittera förslaget för att få mer information. I måndags togs förslaget upp igen och den här gången valde politikerna att gå vidare med det.

- Vi ska ge förvaltningen i uppdrag att testa produkterna i en förskola och en skola. Vi ska låta föräldrarna välja, säger vice utbildningsråd Herman Vinterhjärta (MP).

Utvärderas

Det är ännu inte klart på vilka ställen förslaget ska testas. Tanken är att försöket ska utvärderas efter höstterminen och sedan ingå i den kost- och måltidspolicy som är på gång efter nyår.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina