Hallå där Reine Hansson...

...som jobbar med parkeringsfrågor i Finspång och som ligger bakom skylten "Lathet är inget handikapp" på handikapparkeringen vid Vallonplatsen. Det har blivit rätt stor uppmärksamhet kring den här skylten. Vad tycker du om det?

6 februari 2012 09:24

- Att då är det tänka syftet uppnått. Fast jag hade väl inte förväntat mig en så stor reaktion, men det innebär väl att folk fått upp ögonen för problemet.

Varför satte ni upp skylten?

- För att väcka folks uppmärksamhet. Av ren lathet eller nonchalans parkerar man där, medan de som får parkera där måste snurra runt. En del säger att det är en provocerande skylt. Jag tycker det är mer provocerande att en som parkerar där sedan hoppar ur bilen.

Har du fått några synpunkter från allmänheten?

- Några har hört av sig och tycker det är bra. "Du sa vad vi andra inte törs säga" har folk sagt. Om någon känner sig trampad på tårna är det med all rätt.

Var fick du idén ifrån?

- Jag ville skapa debatt och framför allt förståelse. Handikapparkering är till för en grupp som har det svårt att ta sig fram. Men jag är inte först i Sverige, vad jag vet finns det liknande skyltar i Östersund och Flen. Fast det här är inte den första skylten som satts upp, den första satte vi upp innan jul, men den stals efter bara några dagar.

Vad tycker du om Finspångsbornas parkeringskunskaper överlag?

- Generellt sett är folk rätt dåliga på att läsa på skyltarna vad som gäller. Och var man än är i Finspång så finns det de som parkerar på trottoaren. Det borde vara en tusenlapp i böter. Man tvingar nämligen folk ut i gatan och så säger det ?pang?.

Är fler p-vakter en lösning då?

- Ja, kanske det. Och att höja böterna. Högsta boten i dag är på 450 kronor. Men det är synd att folk ska drabbas av p-böter. För det är inte ont om p-platser i Finspång.

Men du har inga fler skyltar eller överraskningar på gång?

- Nej, det är inte aktuellt. För jag tror det här har gett effekt. Det blev roligare än det var tänkt. För det är allvarligt.

 

0122-131 77

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina