– Vi är jätteglada att Cirkus Cirkör kommer till oss i Finspång med sin nya föreställning, som hade världspremiär i Linköping förra veckan. Det är fantastiskt att vi står som nummer två på listan, konstaterar kultursamordnare Karolina Bransell.

Det är således Cirkus Cirkörs nya utomhusföreställning som intar Bergslagstorget med start torsdag kväll. Fram till och med lördag har publiken möjlighet att se artister som flyger genom luften, hoppar språngbräda, svingar sig i trapetser och rep, lyfter varandra, utför akrobatik och hänger i tänderna.

– Föreställningen skapades utifrån några artisters egna idéer. Idéerna sattes ihop till en föreställning under våren och innehåller många olika discipliner inom cirkusen, fortsätter Karolina Bransell.

Hon döljer inte stoltheten hon känner för att Cirkus Cirkör valt att lägga en av sina föreställningar just i Finspång.

– Det beror nog mycket på att vi under förra året och året dessförinnan hade Cirkusslottet här i Finspång. Men det mesta beror nog på Lars Wassrin, som tidigare var kulturutvecklingschef här. Det är tack vare hans kontakter som det här blev genomförbart, tillägger hon.

Efter föreställningarna får publiken möjlighet att prova på cirkus tillsammans med Hörnan on Tour och Cirkus-Emma från Linköpings nycirkusförening.

– Det är verkligen roligt att kunna presentera ett evenemang som alla kan gå på, utan att det kostar något också, tillägger Karolina Bransell.