– Det är på allvar. Båda lagen vill vinna, det är hårt därute. Vi hade det lite svårt i början. Sedan hämtade vi hem det bra och spelade riktigt fin hockey, konstaterade "gubblagets" målvakt Robert Remning.

Robert har förut spelat i Faik hockey, men nöjer sig numera med att vakta kassen i oldboyslaget. När "junisarna" tryckte på som bäst, svarade han för ett par ordentligt svettiga räddningar som fick en och annan på den välbesökta läktaren att tro att det kanske var Henrik Lundqvist som gömde sig bakom New York Rangers dressen.

– Ha, ha. Ja, jag hade en del flyt också. Men jag är jättenöjd med min och hela lagets prestation idag, sammanfattade det segrande lagets målvakt.

Artikelbild

| I det segrande "gubblaget" i Brödrakampen spelade: Erik Nilsson, Olle Lundqvist, Henrik Clausen, Rikard Pyk, Andreas Larsson, Janne Karttunen, Jesper Ericsson, Mathias Löfholm, Tomas Nilsson, Jonas Nilsson, Victor Skrucke, Adam Aldhagen, Johnny Malmén, Johan Källbom,Kaj Karttunen, Robert Remning samt ledarna Simon Carlsson och Robert Gustafsson.

Det var också "gubblaget" som började bäst och närmast chockstartade fram till ledning 1–0. Sedan vände de yngre förmågorna på tillställningen och drygt sju minuter in i första perioden var ställningen 3–1 till "junisarna".

Då hördes tydliga direktiv från "gubbarnas" avbytarbås. Leken var slut, nu skulle det bli tuffare tag: "Vi får skrämma dem lite mer", peppade en av ledarna.

En taktik som hjälpte.

Innan första perioden var över stod det 3–3 på resultattavlan i Klimatteknikhallen.

Artikelbild

| Inte ens Jaromir Jagr här i form av Marcus Lilja kunde göra mål på Robert Remning i "gubbarnas" lag.

Matchen stod och vägde. "Junisarna" hade övertaget två gånger i den andra och sista perioden. 4–3 och 5–4, samt en bränd straff som Robert Remning snyggt avfärdade. Men det var "gubbarna" som skulle få sista ordet.

Vasse forwarden Victor Skrucke gjorde själv 6–5 med knappt fyra minuter kvar och passade också fram till Adam Aldhagens 7–5, som blev matchens sista mål. Vild segerglädje i "gubblaget".

Artikelbild

| Olle Lundqvist hade bra fart på skridskorna i "gubblaget".

– Det är riktigt roligt att spela sådana här matcher. Framförallt är det kul och viktigt att alla pengar går till välgörande ändamål, helt fantastiskt, sa Victor med segerbucklan i händerna.

Victor stod själv för tre mål i matchen.

Artikelbild

| Matchen svängde fram och tillbaka innan "gubblaget" i vita dräkter kunde ta hem segern,

– Kul att det lossnade till sist, sa Victor och fortsatte segersången i omklädningsrummet.

Brödrakampen i Finspång består av ett gäng barndomskompisar som för sju–åtta år sedan bestämde sig för att dra igång en insamling för att stötta Barncancerfonden. Förutom att publiken la valfri summa i entrépeng har det auktionerats ut diverse prylar som kommer att ge bra med pengar. Bland annat har det gått att lägga bud på Wayne Rooneys matchtröja med autograf, hockeyproffset Johan Franzéns matchtröja med autograf, golfesset Alex Norén har bidragit med en signerad klubba och två kepsar från Ryder Cup när Europa vann mot USA i höstas.

Artikelbild

| Tremålsskytten Victor Skrucke hade stor del i att "gubbarna" besegrade "junisarna". Här gratuleras han av Johan Källbom.

– Det är inte riktigt klart ännu. Men min gissning är att vi kommer att hamna någonstans mellan 130 000–140 000 kronor. Då blir det nytt rekord, det är alltid vårt mål att samla in mer pengar än året innan, berättade Andreas Hovbrandt, en av arrangörerna.