Brödrakamp till förmån för barncancer

Brödrakampens huvudmål är att samla in så mycket pengar det går till Barncancerfonden. Men där finns också en prestigematch mellan "junisarna" och "gubbarna".

22 december 2018 20:24

– Det är på allvar. Båda lagen vill vinna, det är hårt därute. Vi hade det lite svårt i början. Sedan hämtade vi hem det bra och spelade riktigt fin hockey, konstaterade "gubblagets" målvakt Robert Remning.

Robert har förut spelat i Faik hockey, men nöjer sig numera med att vakta kassen i oldboyslaget. När "junisarna" tryckte på som bäst, svarade han för ett par ordentligt svettiga räddningar som fick en och annan på den välbesökta läktaren att tro att det kanske var Henrik Lundqvist som gömde sig bakom New York Rangers dressen.

– Ha, ha. Ja, jag hade en del flyt också. Men jag är jättenöjd med min och hela lagets prestation idag, sammanfattade det segrande lagets målvakt.

Det var också "gubblaget" som började bäst och närmast chockstartade fram till ledning 1–0. Sedan vände de yngre förmågorna på tillställningen och drygt sju minuter in i första perioden var ställningen 3–1 till "junisarna".

Då hördes tydliga direktiv från "gubbarnas" avbytarbås. Leken var slut, nu skulle det bli tuffare tag: "Vi får skrämma dem lite mer", peppade en av ledarna.

En taktik som hjälpte.

Innan första perioden var över stod det 3–3 på resultattavlan i Klimatteknikhallen.

Matchen stod och vägde. "Junisarna" hade övertaget två gånger i den andra och sista perioden. 4–3 och 5–4, samt en bränd straff som Robert Remning snyggt avfärdade. Men det var "gubbarna" som skulle få sista ordet.

Vasse forwarden Victor Skrucke gjorde själv 6–5 med knappt fyra minuter kvar och passade också fram till Adam Aldhagens 7–5, som blev matchens sista mål. Vild segerglädje i "gubblaget".

– Det är riktigt roligt att spela sådana här matcher. Framförallt är det kul och viktigt att alla pengar går till välgörande ändamål, helt fantastiskt, sa Victor med segerbucklan i händerna.

Victor stod själv för tre mål i matchen.

– Kul att det lossnade till sist, sa Victor och fortsatte segersången i omklädningsrummet.

Brödrakampen i Finspång består av ett gäng barndomskompisar som för sju–åtta år sedan bestämde sig för att dra igång en insamling för att stötta Barncancerfonden. Förutom att publiken la valfri summa i entrépeng har det auktionerats ut diverse prylar som kommer att ge bra med pengar. Bland annat har det gått att lägga bud på Wayne Rooneys matchtröja med autograf, hockeyproffset Johan Franzéns matchtröja med autograf, golfesset Alex Norén har bidragit med en signerad klubba och två kepsar från Ryder Cup när Europa vann mot USA i höstas.

– Det är inte riktigt klart ännu. Men min gissning är att vi kommer att hamna någonstans mellan 130 000–140 000 kronor. Då blir det nytt rekord, det är alltid vårt mål att samla in mer pengar än året innan, berättade Andreas Hovbrandt, en av arrangörerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip

Ämnen du kan följa