Lantbruksmuséets dag i Ljusfallshammar är en årlig tradition som bjuder på mycket att se för besökarna. Tändkulemotorer, gamla fordon, hästar, musik och marknad tillsammans med ett digert utbud av saker i muséet.

– Jag vill alltid ha lite nytt varje gång. I år har vi några fina, gamla veteranbilar, säger Stig Andersson, ordförande i föreningen Lantbruksmuséet.

Två T-Ford från 1919 och 1926 samt en A-Ford från 1931 väckte stort intresse. Gunnar Erlandsson från Boxholm är ägare till de förstnämnda fordonen.

Artikelbild

| Gunnar Erlandsson vid sin T-Ford från 1919, Stig Andersson, ordförande i föreningen Lantbruksmuséet, och Peter Öhrn, ägare till en A-Ford från 1931.

– En av bilarna fyller hundra i år. Det ska jag fira med att köra Prins Bertils memorial i Stockholm, berättar Gunnar Erlandsson.

Han är särskilt intresserad av 1920-talsbilar.

– Jag renoverade en A-Ford redan när jag gick i skolan, som jag sedan körde till studentexamen, säger Gunnar Erlandsson.

Peter Öhrns A-Ford från 1931 värderas till en halv miljon kronor.

Artikelbild

| Det fanns mycket att se för besökarna som kom till Ljusfallshammar i lördags.

– Det finns inte mer än tio liknande bilar i Sverige. Jag kör 350 mil med bilen varje sommar, säger Peter Öhrn.

Inne i muséet fanns det en del nyheter.

Artikelbild

| Stig Andersson, ordförande i föreningen Lantbruksmuséet, visar upp det senaste bygget i muséet, en tvättstuga som visar hur det såg ut och hur det gick till att tvätta förr i tiden.

– Vi har byggt en tvättstuga som visar hur det såg ut och hur det gick till att tvätta förr i tiden, på 1920- och 1930-talen. Vi ska även göra i ordning ett herrgårdskök och ett torparkök i sommar, säger Stig Andersson.

Hundratals personer valde att komma till det populära arrangemanget.

Artikelbild

| Gamla motorer som smattrade fanns det gott om vid lantbruksmuséet.

– Vädret är alltid bra varje gång vi anordnar den här dagen. Vi har aldrig haft ihållande regn, konstaterar Stig Andersson.