Barnmusikal i Rejmyre

På söndag bjuds det på en barnmusikal i Rejmyre. Närmare bestämt i kyrkan, där musikalen ”Ogräs i rabatten” ska framföras.

24 maj 2019 16:00

– Det blir för allmänheten i samband med mässan i kyrkan, berättar kantorn Jennifer Olsson som håller i trådarna och regin, tillsammans med barn- och fritidsledaren Tobias Eriksson.

Vad handlar då musikalen om?

– Den handlar om blommor och ogräs och en trädgårdsmästare, berättar Jennifer Olsson, och det är så i handlingen att trädgårdsmästaren tycker om alla, det vill säga att även om man är ett ogräs, är man bra ändå, enligt honom.

Vilka deltar i musikalen?

– Vi har hittills två barn med Esther Eriksson och Malin Lindergren och så är jag och Tobias med också. Även prästen Eva Ramstedt kommer att ha en roll i musikalen.

– Och så hoppas vi att det kanske blir något barn till, som är med i musikalen, om vi hittar någon som vill vara med, tillägger Jennifer Olsson.

– Det brukar ofta komma någon när vi närmar oss att spela musikalen och det vore förstås positivt, tillägger Tobias Eriksson.

Hur är det annars med barnverksamheten i församlingen i Rejmyre?

– Vi har ju den här musikalen på gång nu, säger Tobias Eriksson. Och så har vi haft och har barn som kommit hit till församlingshemmet för att delta i bakgrupper, för bakning är ju något som många barn tycker om.

Just nu är det barnen Malin Lindergren och Esther Eriksson, som är med i musikalen:

– Jag spelar kaktus säger Malin.

– Och jag är en viol, berättar Esther. Och så spelar vi ros och maskros också.

Kommer ni att även klä ut er?

– Vi kommer att ha någon form av rekvisita, säger Tobias Eriksson. Och det blir bara en föreställning och den blir imorgon söndag i kyrkan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström