Veckan som lockar många golfentusiaster

Den traditionella golftävlingen på Finspångs golfklubb inleddes på måndagen förra veckan. "Det är en fest", säger Jonas Abrahamsson.

Den traditionella tävlingen samlar entusiastiska deltagare för att delta i den goda stämningen.

Den traditionella tävlingen samlar entusiastiska deltagare för att delta i den goda stämningen.

Foto: Emilie Jurak

Finspång2021-08-02 10:00

Under fredagen hölls golfveckans femte tävling igång. Vädret skiftade snabbt, men på fredagens prisutdelning tittade solen fram, tillsammans med alla deltagare som väntade på resultat.

– Veckan går ut på att våra medlemmar och gäster får tävla varje dag, men framförallt att få umgås och ha trevligt. Det är en sammansvetsning för klubben, säger Jonas Abrahamsson, klubbchef för Finspångs golfklubb. 

undefined
Jonas Abrahamsson, klubbchef för Finspångs golfklubb, är glad över att veckan varit lyckad.

2021 ökade antalet deltagare med fler än 100 golfsugna medlemmar.

– Förra året hade vi 850 deltagare och i år har vi 960, det känns väldigt bra. Vi har vår golftävling vecka 30 varje år, det är en tradition som finns. Nu har jag varit här i tre år men självaste golfveckan har säkert funnits i 15 år, förklarar Jonas Abrahamsson. 

Den traditionella tävlingen samlar entusiastiska deltagare för att delta i den goda stämningen. 

– De flesta som är här är medlemmar som har återkommit och deltagit i tävlingen tidigare år, men det här är höjdpunkten för medlemmarna. Det är många som tar semester för att kunna vara med och ägna veckan åt att spela golf, förklarar klubbchefen.

undefined
Medlemmarna var taggade på resultatet av dagens tävling.

Det var inte bara Finspångarna som deltog under veckan.

– Vi har deltagare som kommer från olika ställen, det mesta är från närområdet. Personer från Norrköping och Linköping kommer hit och det är många som bor i våra stugor som kan hyras. Det är en fest helt enkelt, berättar Jonas.

Dagens tävling startade klockan nio under morgonen och på eftermiddagen blev det dags för prisutdelning. Samlat runt ett bord stod Jonas Abrahamsson med priser för flera lag. Men bara ett lag kunde kamma hem vinsten och det blev kompisarna Jesper Källbom, Mikael Niklasson, Robert Niklasson och Linus Andersson. 

– Det bästa med hela denna vecka är restaurangen. Man får komma hit, äta gott och umgås, man mår ju då, säger Robert Niklasson och resterande av laget hojtar instämmande.

undefined
Robert Niklasson tycker om att delta i golfveckan, bland annat för att äta gott och umgås.

Klubbchefen håller med vinnarna, då restaurangen är en höjdpunkt under veckan. 

– Det går bra för restaurangen och då går det bra för oss. Det är fantastiskt trevligt, förklarar han. 

undefined
Restaurangen är en höjdpunkt under veckan.

Jonas har varit på Finspångs Golfklubb i tre år och det bästa för honom med golfveckan är de som deltar. 

– Det bästa för mig är att få se alla medlemmar så glada och positiva. Jag jobbar ofantligt mycket denna vecka men det är kul att gå upp på morgonen och vet att alla är lika glada som jag, berättar Jonas Abrahamsson. 

Vinnarlaget tågar fram till priset.
Vinnarlaget tågar fram till priset.
Karta: Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!