Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Uppdaterade säkerhetsrutiner för Alstomanställda

FINSPÅNG
Alstoms anställda som befinner sig utomlands uppmanas till vaksamhet, men när kriget bryter ut skärps säkerheten ytterligare.

Finspång2003-03-20 00:00
Anställda vid Alstom arbetar just nu bland annat i Iran med installationer av turbiner och Iran är ett av de länder som omfattas av särskilda föreskrifter, med tanke på dess närhet till Irak.
- De får inte resa nära gränsen till Irak, men vi har daglig kontakt med våra anställda i Teheran om läget och vilka restrektioner som gäller, säger Göran Skoglund informationsdirektör.

<b>Tre parametrar</b>
Besluten om vad som gäller för Alstoms anställda styrs av tre parametrar, för det första Alstomkoncernens säkerhetsriktlinjer som uppdateras nästan dagligen. Ett exempel är reserestriktioner och kontroll av personal vilket innebär att man upprättar noggranna listor med godkännande av resor, vart personalen reser och på vilka hotell de bor. För det andra ser man till respektive lands egna rekommendationer och vad UDs ambassader på plats beslutar. Den sista parametern är Alstoms egna åtgärder som i det här fallet innebär daglig kontakt med personal i Teheran.

<b>Uppmanar till vaksamhet</b>
- Vi är inte så oroliga men det gäller självklart att vara vaksam. I regioner med hög andel muslimsk befolkning kan det ju bli olika protestaktioner och demonstrationer mot västvärlden, då gäller enkla åtgärder som att äta middag på hotellet och inte ge sig ut, säger Göran Skoglund.
Att Alstom inte godkänner resor till Storbritannien från och med onsdagen är inget som Göran Skoglund hunnit ta del av.
- Det kan mycket väl vara så, men då tror jag att det handlar om att det är civilflyget som får stå tillbaka för det militära flyget. Jag tror inte att det är av rädsla för terroristattacker.
Krisen i Irak påverkar Alstom som det påverkar flera andra företag.
- Det innebär ju att vi inte kan resa och träffa våra kunder i samma utsträckning som vi brukar och det blir svårare att göra affärer.

<b>Ytterligare planer</b>
Sedan är det den allmänna ekonomiska oron.
- Jag hoppas att Irak snabbt kommer på fötter och blir en demokrati, säger Göran Skoglund.
Om och när USA anfaller Irak kommer Alstom att höja säkerhetsnivån ytterligare efter de planer som redan finns. Vilka dessa planer är vill man i dagsläget inte berätta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om