Ekens café och bageri stängde verksamheten i Matpalatsets lokaler i mars.
– När pandemin började blev folk rädda, folk slutade besöka cafét, berättar ägaren Vivien Gerencser.
Hon hade en anställd som fick sluta i våras.
– Nu ska jag arbeta själv här till en början, men förhoppningen är att kunna anställa någon längre fram. Allt beror på hur många kunder vi får.
Coronapandemin pågår fortfarande. Varför tror du att det kommer gå bättre nu?
– Jag hoppas att sjukhuset, nya vårdcentrum, ska göra så att det blir mer liv och rörelse i centrum. Det är det som motiverar mig, säger Vivien Gerencser.
Det senaste året har hon tillbringat mycket tid med sin 15 månader gamla dotter Doris, men känner sig återigen sugen på att satsa på sin verksamhet igen.
– Jag har haft ett litet barn hemma att ta hand om, men nu är jag redo att göra en ny satsning.
Kommer du erbjuda något annorlunda i utbudet jämfört med tidigare?
– Det blir mer satsning på lättare luncher, sallader, pajer och cheesecake. Sedan har vi bland annat tårtor, bakelser och kaffe. Alla älskar väl kaffe? Jag planerar även att ha våfflor och erbjuda glass under sommaren, säger hon.
Vad är det bästa med att driva kaféverksamhet?
– Det är kundbemötandet som är det roligaste, att kunna ge snabb service. Stamkunderna lär man sig snabbt vad de vill ha. Jag planerar att ha öppet vardagar inledningsvis, men det kan bli aktuellt att ändra öppettiderna efterhand, säger Vivien Gerencser.