Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Två nöjda gästgivare

REJMYRE
Den 13 juli var det ett år sedan gästgiveriet i Rejmyre öppnade efter flitiga debatter och diskussioner.
- Det har varit ett väldigt bra år, säger ägaren Lars Edbladh.
I augusti kommer dessutom gästgiveriets nya fest- och konferensvåning att användas för första gången.

Anne-Sophie och Lars Edbladh är mycket nöjda med det gångna året. Fast när det är som varmast går affärerna inte så bra. – Det går bäst för oss när det regnar och är mulet, säger Lars.
FOTO: MARTIN ROTH

Anne-Sophie och Lars Edbladh är mycket nöjda med det gångna året. Fast när det är som varmast går affärerna inte så bra. – Det går bäst för oss när det regnar och är mulet, säger Lars. FOTO: MARTIN ROTH

Foto:

Finspång2002-07-19 00:00
Redan när Rejmyre Gestgifveri öppnade var det bestämt att det skulle bli en fest- och konferenslokal på övervåningen. Nu börjar den alltså bli färdig och den 14 augusti ska den användas för första gången.
- Vi behöver några veckor till för att komma i ordning, säger Lars Edbladh.
Resturangen har under det första året haft drygt 100 sittplatser. Med de två nya våningarna kommer antalet sittplatser att fördubblas.
Gästgiveriets högsäsong sträcker sig från maj till september och omfattar även tiden runt jul. Förra året var det 3200 gäster som åt julbord under tre veckor. Nästa år uppskattas antalet julbord hamna mellan 4000 och 4500.
Till och med statsminister Göran Persson har besökt gästgiveriet.

<b>Dubblat omsättningen</b>
Att det går bra är det ingen tvekan om.
- Vi har nästan dubblat omsättningen jämfört med den budgeterade planen, säger Lars Edbladh.
Innan restaurangen öppnades pågick en het politisk debatt som handlade om huruvida kommunen ska engagera sig i en restaurang eller inte. Slutnotan för att köpa och renovera huset (inklusive den nya fest- och konferensvåningen) stannade någonstans mellan 11 och 12 miljoner kronor och betalades av kommunen.
- Att det fanns ett näringsställe var en förutsättning för att bruket skulle finnas kvar. Det är en satsning för Rejmyre kan man säga, säger Lars Edbladh.
Och visst har Rejmyre blommat upp.
- Vi har fått mindre tomma lägenheter och en positiv syn på Rejmyre. Över huvud taget en positiv utveckling och en framtidstro. Det här var en förutsättning för Rejmyre Glasbruk, säger kommunalrådet Stig Andersson (s).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om