Tuijas Kök och Catering är namnet på restaurangen som många väljer att äta på.
Restaurangen drivs av Tuija Carlsson och maken Göran men resan började långt tidigare.
- 1986 startade jag min första restaurang i Värmland. Efter det har jag jobbat på flera ställen; Värmland, Norrland, Loftahammar, Säffle och för sju år sedan började jag på Golfrestaurangen i Finspång, berättar Tuija Carlsson.
Växte ur köketTvå år senare startade paret Tuijas kök i Lotorp och sedan maj 2011 är restaurangen belägen i Finspång.
- Vi växte ur köket. Förfrågan ökade hela tiden och vi stod inför valet att antingen bromsar vi och anpassar oss, eller så ökar vi, säger Göran Carlsson.
De beslutade sig för att göra en satsning och flyttade till en större lokal - missionshuset intill KL Industri som stod tomt. Där byggde man ett nytt storkök och anställde Christer Svensson som kock i augusti.
På måndag börjar den fjärde medarbetaren som man nyligen anställt, en servitris och allt-i-allo.
Utöver expansionen av personalstyrkan finns en ansökan om bygglov gällandes en uteservering.
- Vi börjar bygga så fort bygglovet är klart. Uteplatsen ska kläs med tak och en dörr ska på plats. Vi räknar med att det ska kunna sitta 50-60 stycken där ute och det kommer vara handikappsvänligt med ramper, berättar Göran.
- Vi kommer ha kvällsöppet vissa kvällar under sommaren, à la cartekvällar med trubadur, tillägger Tuija.
Läs mer i dagens tidning.