Tuija Carlsson öppnade sin första restaurang redan 1986 i Värmland. Via Värmland, Norrland, Loftahammar och Säffle fann hon sin väg till Finspång där hon 2005 började arbeta på Golfrestaurangen.
Två år senare öppnade Tuija och maken Göran Tuijas kök och catering i Lotorp men sedan 2011 är företaget baserat i Finspång, i det gamla missionshuset intill KL Industri.
Nu har paret bestämt sig för att sälja restaurangen.
– Jag fixar det inte längre. Det är av hälsoskäl jag slutar, förklarar Tuija vemodigt.
Verksamheten har vuxit stadigt sedan starten. Efter fyra år blev köket i Lotorp för litet och de betydligt större lokalerna i Finspång har renoverats och bland annat fått ett helt nytt storkök och en ny veranda.
– Det fanns ingenting här. Bara ett normalkök som var i jättedåligt skick, berättar Göran.
Kort sagt har Tuija och Göran lagt ned sin kropp och själ i restaurangen och investerat en hel del.
– Det är bara synd att när man har fixat allt så börjar hälsan krångla, säger Tuija.
Läs mer i tisdagstidningen.