Tror på centrumhandeln

Tomma lokaler och butiker som slår igen...En dyster bild av centrala Finspång, som butiksägaren Susanne Gunnarsson har synpunkter på:

Tror på centrum. Butiksägaren Susanne Gunnarsson, i mitten, tror på en bra framtid för handeln i centrala Finspång, trots en hel del tomma butiksytor. Även anställda Lena Larsson, till vänster och Louise Taleman med hunden Nemo, ser positivt på framtiden.

Tror på centrum. Butiksägaren Susanne Gunnarsson, i mitten, tror på en bra framtid för handeln i centrala Finspång, trots en hel del tomma butiksytor. Även anställda Lena Larsson, till vänster och Louise Taleman med hunden Nemo, ser positivt på framtiden.

Foto: Sören Boström

FINSPÅNG2017-01-26 06:45

– Jag vill verkligen ändra på den här pessimistiska synen när det gäller Finspångs centrum, en bild som framkommer i bland annat media då och då, säger Susanne Gunnarsson som äger Skofynd.

Men det finns ju ett antal tomma butikslokaler i centrum?

– Ja, och det har väl blivit något av en domino-effekt, med ytterligare en tom lokal efter den andra...

– Men jag vet att det dels är på gång nya butiker till centrum, dels kan man framhålla att vi redan idag har väldigt många olika branscher representerade inom centrumhandeln i Finspång. Som exempelvis kläder och skor, Systemet, apotek, bank, frisörer, restauranger, blommor, matbutik och mycket annat.

– Så om vi får ytterligare en del branscher och butiker till centrum i framtiden, vilket lär vara på gång, blir det givetvis ännu mer positivt för handeln här.

Vet du vilka butiker som kan vara på gång?

– Nej, inte mer än att det finns nya intressenter, som vi hoppas kommer att komplettera centrumhandeln vartefter.

Vad tror du om den stora fastighetsägaren Amastens planer på en stor ombyggnad och uppfräschning av deras del av centrum?

– Det är förstås en positiv förbättring av centrum i Finspång, men det är inte avgörande för handelns fortlevnad här i centrum, utan det viktigaste är hela tiden att Finspångsborna är köptrogna handeln som finns i Finspång och inte åker till de stora städerna runt omkring Finspång för att handla.

Tidigare har du haft planer på att starta en centrumförening med ett antal butiksägare i centrum. Hur har de planerna gått?

– Vi har ingen centrumförening än, men planerna och förhoppningen att kunna starta en sådan, finns fortfarande. Det var visserligen lättare förr, när vi hade en centrumledare, men jag tycker det vore mycket positivt med en nyetablerad centrumförening framöver. Det gäller bara att vi blir ett gäng butiksägare som hinner med att engagera oss även i en sådan verksamhet i så fall.

Hur ser du själv på framtiden?

– Jag tror på handelns framtid i centrala Finspång och har nyligen förlängt mitt hyreskontrakt tre är framåt med Finspångs kommun, eftersom jag finns i deras byggnad. Butiken kommer till och med att bli större, och en sådan satsning hade jag förstås inte vågat göra, om jag inte som företagare tror på en ljus framtid för handeln här i centrum.

– Dessutom får vi snart inflyttning av många människor i vårt nya stora höghus här i centrum, så det händer ju en hel del hela tiden här i centrala Finspång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om