Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tre polisanmälda för nedskräpning

Tre privatpersoner har polisanmälts för nedskräpning och dumpning av köksavfall och gamla kläder vid återvinningsstationen vid Viberga.

I september träffade Folkbladet Per-Olov Zander och hans arbetskamrater på Landskapsvården i Finspång som hade tröttnat på nedskräpningen vid återvinningsstationen vid Viberga. Nu har Förpacknings- och tidningsinsamlingen polisanmält tre privatpersoner för nedskräpning och dumpning vid olika tillfällen vid just den återvinningsstationen. 
FOTO: TITTI OLOVSSON

I september träffade Folkbladet Per-Olov Zander och hans arbetskamrater på Landskapsvården i Finspång som hade tröttnat på nedskräpningen vid återvinningsstationen vid Viberga. Nu har Förpacknings- och tidningsinsamlingen polisanmält tre privatpersoner för nedskräpning och dumpning vid olika tillfällen vid just den återvinningsstationen. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

FINSPÅNG2004-12-14 06:00
Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen som har polisanmält tre privatpersoner för nedskräpning och dumpning av bland annat gamla kläder och köksavfall vid återvinningsstationen vid Viberga. Dumpningen har upptäckts genom så kallas sopspaning. De tre fallen har skett under hösten och dumpningen har av Förpacknings- och tidningsinsamlingen ansetts vara så grov att polisanmälan har gjorts.
I ett pressmeddelande skriver Förpacknings- och tidningsinsamlingen att sopspaningen inleddes för att komma tillrätta med den omfattande nedskräpningen vid återvinningsstationen. Avsikten var först och främst att avskräcka från nedskräpning och dumpning. Sedan Förpacknings- och tidningsinsamlingen började med sopspaning, våren 2001, har 635 polisanmälningar gjorts i de 72 kommuner där spaningen hittills bedrivits.

Otrevligt för människor
- Vi är inte ute efter dem som någon gång av misstag råkar sortera fel. Vi vill komma åt de som medvetet och systematiskt utnyttjar våra återvinningsstationer som soptippar. Nedskräpningen gör det otrevligt för människor att sopsortera och vi riskerar att gå miste om återvinningsmaterial. Vi måste få stopp på de nonchalanta personer som sätter andras trivsel och säkerhet i fara och därför polisanmäler vi, säger Ulla Krohn, regionansvarig vid Förpacknings- och tidningsinsamlingen, i pressmeddelandet.
- Än är det för tidigt att säkert dra några slutsatser om resultatet i Finspång. Det tar lite tid innan ryktet hunnit spridas om att sopspaning pågår och därför fortsätter vi tills vidare, säger hon vidare.
Att dumpa till exempel grovsopor vid en återvinningsstation är ett miljöbrott som kan ge böter eller fängelse i upp till ett år. Enligt pressmeddelandet är det högsta bötesbelopp som dömts ut drygt 11 000 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om