Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tomatpremiär och marknad

Tomatpremiär, satsning på egenproducerat griskött och vårmarknad.Bergs gårdsbutik säsongsstartade redan i påskhelgen.

Foto: Fotograf saknas!

FINSPÅNG2011-04-26 03:00

Mats och Camilla Andersson, som driver Bergs gårdsbutik i Klinttorp utanför Sonstorp, brukar starta säsongen 1 maj, men valde att tidigarelägga den i år.

- Vi vill få igång försäljningen något tidigare, berättar Mats Andersson.

"Grishus
Han har 1 100 kvadratmeter stor tomat- och gurkodling och samma storlek vad gäller blommor.

- Första tomatskörden var inte så stor. När det gäller blommor har vi bland annat ett stort utbud av penséer och violer.

Han håller på och bygger ett "grishus". För första gången kan butiken erbjuda egenproducerat griskött.

- Jag har 60 grisar just nu och ska sälja eget kött i butiken. Förhoppningen är att producera 160 gödgrisar om året. Det finns ingen annan i trakten som säljer griskött på det här viset, säger Mats Andersson.

Vårmarknad
Ankor, höns, kycklingar, fasaner, kaniner och duvor är exempel på andra djur som finns på gården. Många besökare kom till premiären där det även arrangerades vårmarknad.

Tuff bransch
Ponnyridning, tupperware, brödförsäljning, honung, ost, kokosbollar, Antikboden Bergs gård och viltkött var några urval i utbudet.

- Säsongen inleds nu och pågår fram till jul. Grönsakssäsongen håller på till sista oktober.

Det är en tuff bransch att syssla med.

- Vi säljer fortfarande en hel del tomater, men blomförsäljningen ökar starkt. Med den nya satsningen på griskött har vi förhoppningsvis ytterligare en viktig inkomstkälla, säger Mats Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om