– Det var brist på ingenjörer så teknikföretagen på orten efterfrågade en utbildning. Den startade 1962 och från början var vi 72 elever. När vi tog examen, den 9 juni 1967, så var det bara 28 elever kvar, säger Roland Holmberg som var en av de 28.
Via ett digert detektivarbete har han lyckats få tag i 21 av de 22 som är i livet.
– 19 har vi fått hit idag plus en lärare i form av Birger Persson. En spelar golf i Skottland och en kunde inte komma på grund av sviktande hälsa. En person har vi inte lyckats spåra. Men riktigt roligt att så många kunde komma hit, konstaterar Roland.
Anita Sundqvist är dubbelt historisk. Hon var ensam kvinna som slutförde utbildningen bland alla män.
– Ha, ha. Ja, det fanns både för- och nackdelar med det. Lärarna hade snabbt koll på mig och lärde sig mitt namn först vilket gjorde att jag fick extra många frågor. Det var Birger Perssons förtjänst att jag började studierna, berättar hon.
Arbetslivet för Anita har handlat om konstruktion, dokumentation och statistik, bland annat på Siemens i Finspång.
Roland Holmberg arbetade i många år på Igelfors Bruk.
– Jag fick jobb där hösten 1965 och gick på skolan under tiden. Först var jag yrkeslärare, sedan byggde vi en portverkstad där jag jobbade fram till 1994 i olika befattningar. Efter ett år i ett litet företag i Getinge, gick jag i pension 58 år ung, berättar Roland som varit Finspång troget sedan födseln.
Återträffen började på Bildningen där Curt Nicolin Gymnasiets rektor Anders Södergren, tog emot och berättade om skolans verksamhet. Dagen fortsatte med ett besök på Siemens turbinmuseum där just Anita Sundqvist är en av de drivande krafterna och guiderna.