Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Största partierna får lov att prata på Bergska

FINSPÅNG
Efter diskussioner om vilka partier som ska få presentera sig på Bergska skolan beslutade gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden på sitt senaste möte att de etablerade partierna är välkomna.

Finspång2002-08-26 00:00
Partier som finns representerade i riksdagen, landstinget och kommunfullmäktige får nu jaga väljare på Bergska skolan.
- Det finns ju partier på alla kanter som man inte riktigt vet hur seriösa de är och att låta de oemotsagda prata på en skola är ingen bra idé, säger Stefan Pettersson, nämndens ordförande.

<b>Plus minus noll</b>
Ostkanten, projektet som gjort det lättare för elever att fritt söka mellan program i Finspång, Norrköping och Valdemarsvik har gett positivt resultat för Bergska skolan.
- Det är framför allt industriprogrammet som lockat elever från Norrköping. Även om de interkommunala bidragen ligger kvar på samma siffror som förra läsåret, säger Stefan Pettersson.
Fler finspångselever har kommit in på Curt Nicolin gymnasiet, vilket Stefan Pettersson låter lite kluven till.
- Det är ju en bra utbildning, så det är väl bra.

<b>Remissvar</b>
För Finspångs del har det blivit allt fler remisser som ska gås igenom och besvaras under senare år. Det gäller bidrag till de snabbt växande friskolorna.
- I det här fallet gick vi på förvaltningens förslag som innebär att vi uppmärksammar de problem en överetablering som vissa program får på gymnasiet. Det kan i slutändan bli så att ingen utbildningssamordnare har tillräckligt stort elevunderlag för att driva ett program. I det här fallet handlade det om elprogrammet, säger Stefan Pettersson.

<b>Kvalitetssäkring</b>
Tidigare har Finspång haft en lokal kvalitetskontroll av skolorna, men nu är det meningen att den ska vara nationell och kräver således ett likadant underlag för hela landet.
- Det kommer att underlätta både för elever, föräldrar, lärare och politiker. På så vis blir det lättare för oss att se vilka politiska beslut vi ska fatta.
Verksamhetsplanen som skulle godkännas har inte hunnit gås igenom ordentligt eftersom den kom mitt i semestertiden och har därför flyttats fram ett möte.
- Det blir ett extra nämndmöte den 30 augusti då ska också delårsrapporten redovisas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om