Stor glasdag i Rejmyre

Glasauktion, glasvärdering och glasloppis! Glaset stod i fokus i Rejmyre på lördagen och det mycket mer än vanligt.

Dyrast. Glasexperten Börje Åkerblom värderades UlfRoséns praktpokal till cirka 10 000 kronor, vilket var det dyraste föremål som värderades i lördags.

Dyrast. Glasexperten Börje Åkerblom värderades UlfRoséns praktpokal till cirka 10 000 kronor, vilket var det dyraste föremål som värderades i lördags.

Foto: Sören Boström

Finspång2017-04-01 16:30

REJMYRE

– Det här var riktigt roligt och något som jag hoppas kan bli tradition en gång per år, summerade Christina Petersson från Rejmyre Secondhand som arrangerade dagen tillsammans med glasbruket, Reijmyre glasmuseum och Rejmyre antik.

Ett av de mest populära inslagen var glasexperten Börje Åkerblom från Småland, som värderade glas som besökarna tog med sig och det var en lång kö hela tiden till Börje, som hade Rejmyres egen glasexpert Thord Höglander till sin hjälp.

– En rolig värderingsdag, tyckte Börje Åkerblom, tack vare att det kom så mycket folk, som hade med sig så mycket olika föremål att värdera.

Högsta värderingen nådde glasbruksägaren Ulf Roséns privatägda praktpokal från 1897, som då var med på Stockholmsutställningen, och nu värderades av Börje Åkerblom till cirka 10 000 kronor.

Thord Höglander sa så här om arrangemanget:

– För några år sedan hade vi en värderingsexpert från Antikrundan i Rejmyre, men det var länge sen, så det kändes kul att få en ny värderingsmöjlighet i dag. Men någon glasauktion, som den vi har idag, tror jag aldrig förr förekommit i Rejmyre.

Det var artisten Robban Zetterberg som höll i klubban och gjorde det med bravur. Han lyckades dock inte sälja alla de 32 objekten som bjöds ut, kanske beroende på att en del hade ett utropspris på 3 000 kronor och mer.

Under hela dagen fanns också hos Rejmyre Secondhand ett stort loppisbord, fyllt med olika sorters Reijmyreglas.

– Många kommer bland annat och köper till glas som gått sönder, för att de ska få en hel samling igen, berättade Björn Larsson som svarade för loppisbordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om