Stekvändarna vänder blad
Nyligen skrev Folkbladet om att Sverker och Susanne Arnbergs Sila kök valdes in i exklusiva stekvändar-orden Chaîne des Rôtisseurs. Nu tar paret nästa steg och skriver en bok om rotisseriets ädla konst.- Det blir både en praktisk och filosofisk bok, säger Susanne Arnberg.
Susanne tror mycket på "En stekvändares tankar". - Det blir både en praktisk och filosofisk bok, säger hon.
Foto:
- Vi kanske var lite tidigt ute att börja nysta i det här, men nu är tiden mogen, tror Susanne.
Antecknar
Nu räcker det inte med att bara gå på känsla som oftast Sverker Arnberg gör när han rotisserar. Nu gäller det att veta exakt hur maten "skapas" och vad det är som ger den goda smaken.
- Vid varje rotissering jag har för jag anteckningar om vikt, temperatur och hur det fortskrider, berättar han.
Sverker ger också stort utrymme för sina egna tankar. Det hinner han med under tiden köttet sakta steks på spettet över den öppna elden i rotisseriet.
- Det är smått filosofiskt om man ger det den tiden, säger han.
"Hård konkurrens"
Till sin hjälp har Arnbergs Christer Rydén i sällskapet Chaine des rotisseurs. Han berättar att redan för tre år sedan lade man fram bok-idén för ett antal förlag. Men då var det ingen som nappade.
- Nu är den här typen av matlagning populärt igen, nu går det nog lättare, säger han.
Men Rydén är fullt medveten om att en bok i mat-genren måste sticka ut ur mängden för att bli publicerad.
- Det kommer ut 365 kokböcker per år så konkurrensen är ganska hård, säger han.
Boken kommer enligt planerna skrivas under 2007 och på våren 2008 ska den finnas ute i handeln.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!