Slutspurt med LO:s valbuss

FINSPÅNG Bara några få dagar kvar till valet och det gäller att ligga i ända fram till söndag kväll. Några som kämpar på är riksdagsledamöterna och s-kvinnorna Sonia Karlsson och Anne Ludvigsson.

Sonia Karlsson (s), Monica Andersson, fackordförande på Samhall, Anne Ludvigsson (s) och Åke Stenberg, programmerare och allt i allo samtalar kring kretskorttillverkning.
FOTO: TITTI OLOVSSON

Sonia Karlsson (s), Monica Andersson, fackordförande på Samhall, Anne Ludvigsson (s) och Åke Stenberg, programmerare och allt i allo samtalar kring kretskorttillverkning. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2002-09-10 00:00
På förmiddagen var det LO:s valbuss och besök på Viberga samt en träff med styrelsen för Finspångs företagarförening som gällde.
- Vi var på IUC och pratade bland andra med Tommy Nestun. Det företagarna i Finspång mest verkar oroade över är kommunikationen, säger Sonia Karlsson. Det handlar naturligtvis om rv 51 och om vikten av att infrastrukturen fungerar.
- De här frågorna ligger ju i topp när det gäller prioriteringar av oss från Östergötland, men det är ju fler vägar i vårt län som behöver förbättras, säger Sonia Karlsson.

<b>Arbetsplatsbesök</b>
Tidig eftermiddag är det arbetsplatsbesök på Samhall.
- Samhall måste få finnas och få vara kvar. Alla de som gått långtidssjukskrivna måste få en chans att komma tillbaka och då kan Samhall vara en möjlighet för att så småningom komma ut på den öppna arbetsmarknaden, säger Anne Ludvigsson.

<b>Går jättebra</b>
På samhall i Finspång har man som mål att fem personer om året ska komma ut på ordinarie jobb.
- Det är en ambition som skulle kunna vara högre, tycker Anne eftersom det går bra för Samhall.
- Överallt hör man bara talas om att IT sektorn går så dåligt men här ökar både efterfrågan och produktionen.
På Samhall i Finspång arbetar man med kretskorttillverkning, bland annat till fjärrstyrda lyftkranar.
Den senaste tiden har det handlat mycket om att få folk att gå och rösta.
- Nu verkar det ju vara jämnt över blocken så visst är det lite pirrigt, säger Sonia Karlsson.
- Vi skulle behöva komma ut oftare på arbetsplatser än vad vi gör, få en kontinuitet. Inte bara när det är valår, vi lär oss massor när vi är ute och träffar folk, säger Anne Ludvigsson.
- Jag är ute en måndag varje månad på olika arbetsplatser, berättar Sonia Karlsson som är från Motala.

<b>Kvinnor behöver mer</b>
Båda är överens om att det är kvinnor i offentliga sektorn som har det sämst.
- Ja där behövs det mest förbättringar, både i arbetsmiljö och rent lönemässigt.
Sin egen arbetssituation har de knappt tid att tänka på, åtminstone inte förrän efter valet.
- Fast då har man ju bokat in alla andra möten som man har skjutit på tills efter valet och sen ska man ju städa och tvätta och allt annat som man försakat, säger Anne Ludvigsson och tilläger att hur valresultatet än blir på söndag så kommer spänningen att släppa. Då vet man att åtminstone gjort allt man kunnat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om