Slut på sommaren

Hela sommaren har Finspångs kommun anordnat utflykter till Friluftsfrämjandets anläggning Lunddalen för pensionärer. Men nu är den säsongen snart slut.

Tipspromenad. En sådan anordns under onsdagsutflykterna till Lunddalen. Anne Nygren, till höger, delade ut lappar till bland annat Inger Skatka.

Tipspromenad. En sådan anordns under onsdagsutflykterna till Lunddalen. Anne Nygren, till höger, delade ut lappar till bland annat Inger Skatka.

Foto: Sören Boström

Finspång2017-09-07 06:45

FINSPÅNG

– Ja, nu är det bara en onsdagsutflykt kvar den här sommaren, konstaterar Birgit Fors, en av drygt 40 pensionärer som följt med ut till Lunddalen den här gången.

– Och en sån här gång, när det är toppenväder, är det förstås jätteskönt att komma ut så här i naturen och andas skogsluft. Dessutom med sjön precis här bredvid. Och vissa gånger, när vi går tipspromenaden i skogen, hinner man plocka lite lingon och blåbär, när det finns det, och till och med lite svamp ibland.

Så nästa onsdag kanske det blir lite extra festligt med tanke på säsongsavslutningen?

– Ja, det siktar vi på, säger Anneli Andersson från Finspångs kommun och Högby Träffpunkt. Förutom det vanliga med en skogsrunda med tipspromenad , har vi även bokat in en trubadur i form av Roland Cratz, som kommer hit och står för den musikaliska underhållningen.

– Dessutom bjuder vi även på en sillsmörgås till fikat, för att avslutningen ska kännas lite extra festlig. Och det blir också lotterier med skänkta priser.

Sedan går pensionärsutflykterna i vinteride?

– Ja, åtminstone utflykterna hit till Lunddalen, men då fortsätter vi istället inomhus på Högby med onsdagsträffar, tillägger Anneli Andersson.

Har det varit en bra sommarsäsong här i Lunddalen?

– Det har varit jättebra, säger hon. Kommunen har stått för bussresorna hit ut och oftast har vi varit lite över 40 deltagare, vilket känns klart godkänt. Och många av besökarna här är stammisar som kommer hit varje onsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om