Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Skolans kökspersonal fick inspiration

Nya metoder, nya recept och nya smaksättningar. I går fick personal från Finspångs skolors kök inspiration serverad av Victoria Tenskär från Nationellt centrum för måltiden.

Victoria Tenskär jobbar som kock på en gymnasieskola i uddevalla när hon inte är ute och inspirerar. Carina Spångberg provsmakar en vegetarisk gryta som hon lagat för första gången.

Victoria Tenskär jobbar som kock på en gymnasieskola i uddevalla när hon inte är ute och inspirerar. Carina Spångberg provsmakar en vegetarisk gryta som hon lagat för första gången.

Foto: Erika Wiman

FINSPÅNG2013-09-11 11:10

Nationellt Centrum för Måltiden är ett utbildningscentrum som riktar sig till människor som arbetar med måltider inom skola, vård och omsorg. Finspångs kommuns kostchef Catharina Stenhammar anmälde Finspångs kommuns intresse och vann en inspirationsdag.

Det betyder att i går kom Victoria Tenskär till Storängsskolans kök. Där hade personal från i stort sett alla skolornas kök samlats.

Till vardags arbetar Victoria som kock på en gymnasieskola i Uddevalla. Men emellanåt åker hon ut och inspirerar.

– Vi är sju stycken som blivit utbildade för offentliga restauranger, berättar hon.

Hon vill höja statusen och tycker inte man ska använda begreppet storkök.

– Det låter så tråkigt.

I stället tycker hon att man ska kalla det offentliga restauranger.

Nya recept

I köket fick personalen testa nya recept och smaksättningar. Bland annat var det flera nya vegetariska rätter som provades.

Vid en av ugnarna stod Susanne Andersson och mätte innertemperaturen på fisk.

Vad har inspirerat dig mest idag?

– Jag är ekonomibiträde och jag är ute på golvet så det är alltid inspirerande att få vara i köket och att vi lagar mat från grunden.

Läs mer i onsdagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om