Sex nya vindskydd i Finspång

Finspångs kommun tänker satsa på sex nya vindskydd, längs olika vandringsleder inom kommunen. Bland annat längs Östgötaleden.

Nya vindskydd. Finspångs kommun ska sätta upp sex nya vindskydd, längs olika vandringsleder i kommunen. Några kommer att se ut som det här, på leden bakom Grosvad. Bjarne Gustafsson kollar in kartan.

Nya vindskydd. Finspångs kommun ska sätta upp sex nya vindskydd, längs olika vandringsleder i kommunen. Några kommer att se ut som det här, på leden bakom Grosvad. Bjarne Gustafsson kollar in kartan.

Foto: Sören Boström

FINSPÅNG2015-04-09 16:27

- Och vi hoppas att alla sex vindskydden kommer att vara på plats redan under det här året, säger Lars Louthander, fritidschef hos Finspångs kommun.

Var kommer de att placeras?

- Två kommer att placeras norr om Grosvad intill vandringsleder och skidspår och tre är tänkta att placeras längs Östgötaleden i norra och östra delen av kommunen samt ett vid en kanotled, också i norra delen.

- Så de här nya vindskydden är tänkta som komplement till rastplatser för såväl vandare som kanotister och tanken är även att vi ska ställa i ordning speciella eldplatser vid de nya vindskydden utmed Östgötaleden och kanotleden.

Vad återstår idag?

- Vi väntar på bygglov av bygg- och miljönämnden och när det gäller vindskydden, behöver vi få dispens från strandskyddslagen.

Varför satsar ni på så många vindskydd?

- Det är både som komplement till tidigare vindskydd som idag finns i Grosvadsområdet, men också några nya som förbättringar av Östgötaleden.

- Dessutom kan jag nämna att vi även sökt bygglov för torrtoaletter vid de vindskydd som vi nu tänkt uppföra utmed Östgötaleden och kanotleden.

Vem är det som bygger vindskydden?

- Dels är det ett företag i Ljusfallshammar, som är aktuellt att bygga ett par av vindskydden, dels har vi möjlighet att få några av vindskydden byggda av Fas 3-arbetare, som är anställda av Skogsvårdsstyrelsen.

Ser alla vindskydden likadana ut?

- Nej, det är lite olika storlek på vindskydden och de längs Östgötaleden blir lite större än de i Grosvadsområdet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om