Schoede ny PRO-bas

Elisabeth Schoede har valts till ny ordförande för PRO Finspång. Det är ett så kallat fyllnadsval fram till nästa årsmöte i februari.

Elisabeth Schoede har valts till ny ordförande för PRO Finspång.

Elisabeth Schoede har valts till ny ordförande för PRO Finspång.

Foto: Sören Boström

FINSPÅNG2018-10-24 15:00

Valet skedde i samband med mannekänguppvisningen på Viberga restaurang i veckan.

Tidigare ordföranden Kent Backman, har sedan tidigare avsagt sig uppdraget och i det läget gick budet till Elisabeth Schoede, före detta miljöchef i Finspångs kommun, som varit vice ordförande sedan förra årsmötet.

– Jag känner mig beredd att ta över rollen som ordförande, i första hand fram till årsmötet i februari nästa år, sa Elisabeth Schoede, som alltså valdes vid det här senaste mötet på Viberga.

Och på vilket sätt känner du dig beredd?

– Jag har varit vice ordförande sedan förra årsmötet i februari och att jag nu blir ordförande, känns som ett hedrande uppdrag.

– Men att jag åtar mig det här uppdraget, beror på de styrelsekamrater jag har. Tack vare dom och det fina samarbete vi har i styrelsen, känner jag att jag kan ta mig an de arbetsuppgifter, som ligger på en ordförande.

– För samtidigt som det är roligt, så är jag medveten om att det kräver en hel del att vara ordförande för en så stor förening, som PRO i Finspång ju är, med alla de aktiviteter och medlemmar som vi har i föreningen.

Vad är din förhoppning?

– Att vi försöker hitta på roliga och intressanta aktiviteter för våra över 600 medlemmar och att det förhoppningsvis finns någon aktivitet som passar alla våra medlemmar.

– Sedan är vi ju med i KPR, Kommunala pensionärsrådet, där vi träffar representanter för Finspångs kommun och andra pensionärsorganisationer, för att påverka det vi kan, i olika pensionärsfrågor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om