Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Sanda, Stig"

I tisdags eftermiddag vid halvfemtiden var Gudrun Wiklund på väg hem från Högbyvägen till De Wijksväg. När hon kom mitt för gamla kommunhuset på Vallonvägen halkade hon omkull på den oskottade och osandade trottoaren och slog sig.

Här halkade Gudrun Wiklund omkull härom dagen. Nu undrar hon hur illa en trottoar egentligen får skötas och vilket ansvar kommunen har.
FOTO: TITTI OLOVSSON

Här halkade Gudrun Wiklund omkull härom dagen. Nu undrar hon hur illa en trottoar egentligen får skötas och vilket ansvar kommunen har. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

FINSPÅNG2004-01-08 06:00
- Jag har hemskt ont och mår illa, berättar Gudrun.
Hon slog i svanskotan och bakhuvudet när hon föll baklänges. Det kunde slutat mycket värre.
- Jag hade ju min lilla ryggsäck på mig och den dämpade väl något.
Sovit illa har hon gjort för det är svårt att komma till ro när man har väldigt ont.
Trots att hon har ont och haft svårt att sova har hon skrivit ett brev till kommunstyrelsens ordförande, Stig Andersson (s).
- Jag tänker inte bara finna mig i att stanna inomhus bara för att det är vinter och mörkt ute, säger Gudrun.

Rimmar illa
I brevet till Stig Andersson skriver hon bland annat att hon tycker att viljan att locka fler människor att bosätta sig i Finspång rimmar illa med hur kommunen behandlar de som redan bor i kommunen.
- Vissa saker är ju primära, som att trottoarerna ska skötas. När människor börjar röra på sig om mornarna ska det vara skottat och sandat. Åtminstone ena trottoaren. Man kan inte spara till döds, säger Gudrun.
Förutom att det ska skottas och sandas så ska man också kunna se vart man sätter fötterna. Utmed sträckan Högbyskolan till Ståhls fastighet på Vallonvägen saknas det trottoarbelysning.
Kassatjänst ligger ju där och de har öppet till halv sex men det går ju inte att se någonting så dags, säger en mycket irriterad Gudrun.
Skadorna som hon ådrog sig i fallet kommer hon att anmäla till sitt försäkringsbolag.

Många om att skotta
Just den trottoaren som Gudrun halkade på ska skötas om av Maskinringen Öst på uppdrag av Vallonbygden.
- Vi utför vårt arbete enligt den nivå som Vallonbygden beställt. Det är de politiskt valda som beslutar om hur mycket det får kosta att hålla trottoarerna snö- och halkfria, säger Tomas Lygnegård.
Fick man bara betalt så skulle man kunna ha en snöplog i varje gatuhörn. Nu är det istället det sunda förnuftet som får råda och prognoser från SMHI.
- Förutom att vi märker när det är halt eller snöar så får vi kontinuerligt väderrapporter från SMHI. Då vet vi hur vädret kommer att bli de tre närmaste timmarna, säger Tomas Lygnegård.
Hittills i år har man inte fått några klagomål och från Vallonbygdens sida tycker man att arbetat utförts på ett bra sätt.
- Är det någon som tycker att vi inte gör ett bra arbete så ska de höra av sig till Vallonbygden, om man nu bor i deras fastigheter, säger Tomas Lygnegård.
Att så många entreprenörer ska se till att hålla Finspångs trottoarer snö- och halkfria är inte helt lätt.
- Det bästa vore om vi hade varsitt bostadsområde, men som det är nu har alla en bit här och där, säger Tomas Lygnegård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om