Så fixar du gubbarna
Från mitten av juni till slutet av juli. Så länge kan du ha färska jordgubbar om du följer jordgubbsodlare Mats Andersson råd.
Midsommar på frita. I går blockades det blommor och bakades jordgubbstårta när barn och fröknar på Lillängsskolans fritidshem firade midsommar. Niklas Björkman, Emil Fagerberg, Frida Isaksson och fröken Marianne Malm lät sig väl smaka. FOTO: TITTI OLOVSSON
Foto: Fotograf saknas!
Men för den som lyckats få tag i svenska mogna jordgubbar har Mats Andersson några smaktips.
- För det första ska de förvaras kalt och helst ska de svalna långsamt, ungefär en timma innan man ska äta dem är det dags att ta fram dem så att de blir rumsvarma.
Sen kan man äta dem som man vill, med grädde, socker, eller glass. Eller som Mats tycker är allra godast.
- Äta dem rakt av utan nånting till.
Annars kan man göra som barnen på Lillängsskolans fritidshem gjorde igår - baka en jordgubbstårta. Det gjorde dem tillsammans med sina fröknar när de förfirade midsommar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!