Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Så blir undervisningen för Finspångs gymnasieelever

Gymnasieeleverna närmar sig en normal studietillvaro på Bildningen. "Vi har stora förhoppningar på det", säger rektor Anders Södergren Curt Nicolingymnasiet.

Eleverna på Bergska och Curt Nicolin-gymnasiet närmar sig stegvis en mer normal vardag efter regeringens beslut som lättade på restriktionerna i torsdags.

Eleverna på Bergska och Curt Nicolin-gymnasiet närmar sig stegvis en mer normal vardag efter regeringens beslut som lättade på restriktionerna i torsdags.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2021-01-22 21:00

Från mitten av december 2020 till och med kommande måndag har alla gymnasieskolor i landet tvingats övergå till distansundervisning. Men under torsdagen lättade utbildningsminister Anna Ekström (S) på kravet, fram till första april. Nu ska viss närundervisning kunna bedrivas - tillsammans med distansundervisning.

För Bergskas gymnasieelever i årskurs tre på Bildningen innebär det att de från och med måndagen 1 februari ska vara på skolan på heltid.

– Årskurs 1 och 2 ska kombinera fjärr- och närundervisning varannan vecka. Så två årskurser kommer hela tiden vara inne på skolan. Men vi får avvakta vad smittskyddet säger i varje region. Men vi ser ingen ökad smittspridning, säger Anders Pantzar, utbildningschef i Finspångs Kommun.

Anders Södergren, rektor på Curt Nicolin-gymnasiet kan inte göra exakt samma upplägg för sina elever.

– Vi har bestämt att vi ska ha fjärr- och distansundervisning nästa vecka. Sedan ska vi kunna återgå till en del- och distanslösning veckan efter det.  Vi har inte exakt samma upplägg när det gäller årskurser som på Bergska. Men vi kan säga att storleksordningen är densamma. Vi har mer praktiska utbildningar som gör att de som utbildar sig inom verkstad måste prioriteras, säger Anders Södergren.

Av CNG:s 650 elever är många pendlande, vilket är en faktor till att ta hänsyn till.

– Ett annat samhällsproblem att hantera. Vi måste tänka på att vi inte överbelastar Östgötatrafiken.

Karta: Bildningen Kafé
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!