Redan klockan fem på morgonen kan de som bor på östra sidan av Finspångsån väckas av reveljen. Men i år blir det inte sista söndagen i april som traditionen säger.
- Eftersom påsken infaller under den helgen valde vi att flytta på reveljen, säger Per-Erik Störe, på cymbal i de förenade frikyrkornas musikkår.
I stället är det första maj som gäller i år. Traditionen med revelj för att välkomna våren daterar sig tillbaka till 1885. Under åren har många olika orkestrar spelat och i år är det De förenade friskyrkornas musikkår som inleder under ledning av Bengt Larsson.
Som tidigare år går reveljen från slottet och sedan via Slottsvägen över Norrmalm, ner mot Villavägen och till Missionskyrkan för frukost.
- Sedan är det Östermalms tur att ta del av musiken innan vi får kaffe på Storängsgården. Under marschens gång stannar de vid olika äldreboenden och öppna platser där de bjuder på konsert, säger Per-Erik Störe.
Börjar vid sex
Morgonen avslutas med att man möter upp Finspångs Skolmusikkår vid Bergslagstorget.
- Skolmusikkåren börjar spela vid sex på morgonen under ledning av Lena Gustavsson och håller till på västra sidan av Finspång. Det är kul att de hänger med i traditionen och börjar tidigt de med, säger han.
Runt femtiden på kvällen marscherar man från Östermalmshallen upp till Finspångs Slott där dagen avslutas med konsert.