I mitten av juli var vi på plats för att ta del av de långt framskridna planera på att starta ett ölbryggeri i Rejmyre. Två tredjedelar av de blivande lokal ölproducenterna Cetih Landin och Robert Sanderfalk, tog emot. Saknades gjorde Peder Josephsson..
Det blev en guidning i det gamla bageriet, som höll på att renoveras för att bli ett modernt mikrobryggeri. Det mesta i utrustningsväg fanns dock redan på plats, bland annat fem jästankar och bryggverket där vörten ska kokas.
I planen ingick också ett samarbete med Reijmyre glasbruk om att ta fram ett specialdesignat ölglas.
Nu, fyra månader senare, den 21 oktober är det så dags för invigning av bryggeriet. I ett pressmeddelande skriver ölproducenterna bland annat:
– En av fördelarna med att vara ett litet bryggeri är att man kan göra små serier och testa dem. Vi kan till exempel göra 200 liter hallonöl och sedan testar vi något annat.
Ölet som serveras på invigningsdagen beskrivs som "ett klassiskt tyskinspirerat oktoberfestöl" som har "smak av höstens skörd och brödtoner".
I veckan blåstes även de specialdesignade ölglasen i glasbrukets hytta.
Under invigningsdagen sker även ett samarbete med Smedjan i Rejmyre, då besökarna själva kan smida egna ölöppnare.