Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Premiärdags för lokalt ölbryggeri

Premiärdatumet är spikat. Den 21 oktober trycker de tre lokala ölproducenterna, Cetih Landin, Robin Sanderfalk och Peder Josephsson på startknappen till det nya ölbryggeriet i Rejmyre.

Startklart. Nu är snart Ceith Landin och Robert Sanderfalk i mål och kan skörda resultatet av arbetet som de lagt ner tillsammans med den tredje delägaren i verksamheten Peder Josephsson.

Startklart. Nu är snart Ceith Landin och Robert Sanderfalk i mål och kan skörda resultatet av arbetet som de lagt ner tillsammans med den tredje delägaren i verksamheten Peder Josephsson.

Foto: Inger Ramstedt

FINSPÅNG2017-10-14 11:00

I mitten av juli var vi på plats för att ta del av de långt framskridna planera på att starta ett ölbryggeri i Rejmyre. Två tredjedelar av de blivande lokal ölproducenterna Cetih Landin och Robert Sanderfalk, tog emot. Saknades gjorde Peder Josephsson..

Det blev en guidning i det gamla bageriet, som höll på att renoveras för att bli ett modernt mikrobryggeri. Det mesta i utrustningsväg fanns dock redan på plats, bland annat fem jästankar och bryggverket där vörten ska kokas.

I planen ingick också ett samarbete med Reijmyre glasbruk om att ta fram ett specialdesignat ölglas.

Nu, fyra månader senare, den 21 oktober är det så dags för invigning av bryggeriet. I ett pressmeddelande skriver ölproducenterna bland annat:

– En av fördelarna med att vara ett litet bryggeri är att man kan göra små serier och testa dem. Vi kan till exempel göra 200 liter hallonöl och sedan testar vi något annat.

Ölet som serveras på invigningsdagen beskrivs som "ett klassiskt tyskinspirerat oktoberfestöl" som har "smak av höstens skörd och brödtoner".

I veckan blåstes även de specialdesignade ölglasen i glasbrukets hytta.

Under invigningsdagen sker även ett samarbete med Smedjan i Rejmyre, då besökarna själva kan smida egna ölöppnare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!