Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Populärt turistmål visas på nytt sätt

Första helgen i september är det återigen dags för Östgötadagarna. De som tar sig till Finspångs kommun får uppleva alltifrån traditionella hantverk till en helt ny programpunkt.




Under Östgötadagarna tar Finspångs kommun till ett nytt grepp för att visa hur det gick till att jobba i Häfla hammarsmedja.

Under Östgötadagarna tar Finspångs kommun till ett nytt grepp för att visa hur det gick till att jobba i Häfla hammarsmedja.

Foto: Börje Gavér

Finspång2019-08-12 19:00

För 19:e året hamnar den östgötska landsbygden återigen i centrum, när Östgötadagarna arrangeras den 7–8 september. Syftet är att de som deltar får möjlighet att visa upp sina verksamheter som exempelvis gårdsbutiker, konstgallerier, hembygdsgårdar eller som matproducenter. Evenemanget brukar locka över 100 000 besökare och i år är det 180 verksamheter som är anmälda.

Och Finspångs kommun är väl representerad. Under de två septemberdagarna finns bland annat möjlighet att besöka Rejmyre Hantverksby, The Drizzle of Honey Knitwear på Hejtorp, Öppen gård på Hejtorp, Garnbutiken i Hällestad, Finspångs bryggeri, Björke vävstuga, Sätersborgs fårskinn i Hällestad och Risinge hembygdsgård.

– Östgötadagarna betyder väldigt mycket för vår kommun eftersom tursistsäsongen förlängs under två hela dagar. Och de flesta av våra aktörer finns just ute på landbygden, säger turismsamordnare Ann-Britt Nilsson.

I år finns även en helt ny programpunkt.

– Samtidigt som Östgötadagarna arrangeras är det även Kulturarvsdagarna. Och Finspångs har ett samarbete med Motala, Åtvidabergs och Norrköpings kommuner i Kulturarvsrundan. Vi kommer därför att visa upp Häfla hammarsmedja under den här helgen, men på ett helt nytt sätt, genom en dramatisering. Då får besökarna en bra inblick i hur det var att arbeta och leva vid hammarsmedjan från 1600 till 1900-talet, tillägger Ann-Britt Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!