Populärt att paddla i Lotorp

LOTORP
I juni var det inte många som lockades att hyra kanot.
Men nu när högsommaren har kommit lagom till semestern är det populärt att ge sig ut och paddla.
- Verksamheten är så väderberoende, säger Mikael Andersson, uthyrare vid kanotcentralen i Lotorp.

Christoffer och Cecilia Pettersson paddlar iväg i Lotorpsån för att sedan ta sig vidare till de små sjöarna i norra länet.
FOTO: MARTIN ROTH

Christoffer och Cecilia Pettersson paddlar iväg i Lotorpsån för att sedan ta sig vidare till de små sjöarna i norra länet. FOTO: MARTIN ROTH

Foto:

Finspång2003-07-23 06:00
Några som valt att ge sig ut och paddla är familjen Isaksson-Pettersson från Norrköping. De består av Tony Isaksson och Linnea Pettersson med sina barn Josefin, Johanna, Christoffer och Cecilia. Det är första gången de paddlar kanot förutom Christoffer som har testat förut.
- Men jag kommer inte ihåg hur man gör, erkänner han.
Familjen har planerat att vara borta i en vecka och har med sig massor av packning.
- Hoppas vi får med oss allt i kanoterna, menar Linnea Pettersson.
De lyckas dock få med sig all packning och börjar paddlingen från Lotorpsån via Igelfors upp till småsjöarna i norra delen av kommunen.

<b>Många spontankunder</b>
Mikael Andersson är förutom uthyrare vid kanotcentralen även ägare till Lotorpskiosken sedan två år tillbaka. Han berättar att det var en stark efterfrågan att hyra kanot i maj, men i juni skrämde det regniga vädret i väg de flesta. Nu när högsommarvärmen är här kommer kunderna tillbaka.
- Det är många spontankunder. De tittar först på vädret innan de bestämmer sig för att hyra, berättar Mikael Andersson.
Han har 27 kanoter till uthyrning och de flesta väljer att hyra kanoten ett dygn. Kanotcentralen är den enda i den östra länsdelen tillsammans med Kolmården, vilket lockar hit folk från stora delar av Östergötland.
- Vi har även hyrt ut till engelsmän och holländare. I augusti brukar det alltid komma en hel del tyskar som är väldigt fascinerade av vår natur, menar Mikael Andersson.
Kanotuthyrningssäsongen pågår från slutet av april till och med september. Det är många som uppskattar åpaddlingen som erbjuds i området.
- Den som vill kan paddla i en å från Lotorp ända fram till Katrineholm, påpekar Mikael Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om