Pensionärsresor är igång

Pensionärsresorna till Lunddalens friluftsparadis i Finspång är i full gång. Och snart är det premiär för ett bröllop i Lunddalen!

Stugfogden Jan-Erik Fors laddar för föst bröllopet någonsin i Lunddalen hos Friluftsfrämjandet.

Stugfogden Jan-Erik Fors laddar för föst bröllopet någonsin i Lunddalen hos Friluftsfrämjandet.

Foto: Nilsson Carolina

FINSPÅNG2018-06-02 07:15

Det avslöjar stugfogden Jan-Erik Fors, som är den som håller ordningen på Friluftsfrämjandets anläggning vid sjön Bleken.

– De populära pensionärsresorna på onsdagarna har startat för säsongen och det är alltid lika kul att få välkomna dem hit till Lunddalen, säger Jan-Erik Fors som också glädjer sig åt ett helt nytt inslag i Lunddalen den här sommarsäsongen:

– I juni har ett par från Finspång bokat in sitt bröllop här i Lunddalen och det tycker vi förstås ska bli jätteroligt, säger han. Det är första gången som någon gifter sig här, så det är bröllopspremiär med andra ord och därför känns det extra roligt.

Angående pensionärsresorna är det en gammal tradition, som nu fortsätter ytterligare en sommar:

– Vi kommer att åka hit med en buss varje onsdag, utom om det är röd dag, berättar Anneli Andersson från Finspångs kommun och Högby Träffpunkt, som håller i den här utflykten. Och så har vi lagt in en utflykt till Bönnergården en onsdag, men annars kommer vi att åka hit varje onsdag till och med i mitten av september.

Vad gör ni i Lunddalen?

– Deltagarna får gå en tipspromenad i skogen här bredvid och om de inte orkar med promenaden, kan man lösa tipsfrågorna eller bingoraden sittande här i utemöblerna.

– Och efter tipspromenaden blir det fika och lite trevligt, socialt umgänge här.

Vilka får komma hit?

– Alla som vill får komma hit och våran buss åker runt i nästan hela Finspång och hämtar upp deltagare varje onsdagsmorgon och skjutsar hem deltagarna därefter, säger Anneli Andersson.

– Jag kan nämna att under midsommarveckan, onsdagen den 20 juni, blir det lite extra fint här med musik och midsommarstång och då hoppas jag vi blir minst det dubbla, jämfört med vanliga onsdagar, det vill säga minst 80 deltagare.

En av deltagarna den här gången, var Ingegerd Andersson, som sa så här:

– Det är helt underbart att få komma ut hit till Lunddalen en gång per vecka. Och när det är så här härligt väder, med sol och värme, känns det förstås extra roligt, även om vi föredrar att fika i skuggan. Det blir för varmt att sitta mitt i solen.

Busschauffören Roine Johansson från Pelles buss i Lotorp, skötte resetransporten den här gången:

– Det fungerar väldigt bra att hämta alla under rundturen i Finspång. Det brukar följa med ganska många rullatorer också och idag var det ett 10-tal besökare som hade med sig sådana. Men det är inga problem, för jag har stora lastutrymmen längst ner i bussen.

Anneli Andersson från Träffpunkt Högby, serverar Gertrud Samuelsson lite kaffe i Lunddalen.
Anneli Andersson från Träffpunkt Högby, serverar Gertrud Samuelsson lite kaffe i Lunddalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om