– Det är förstås hedrande. Men det är inte bara jag som arbetar med vårt P 17-lag, det finns fler. Även om det är jag som gjort mycket av jobbet, säger Patrik Zetterfeldt.
Just P-17-laget i Torstorps IF går under benämningen ”världslaget”.
– Vi var ett världslag redan innan 2015, men i och med flyktingströmmen så ökades de internationella inslagen. Vi har mellan 15–25 killar som inte kommer från Sverige i vårt lag. Det är lite flytande eftersom en del slutar och en del kommer till, berättar Patrik och fortsätter:
– Dessutom är det en del som flyttar inom Sverige. Vilket känns lite sorgligt varje gång eftersom både jag och de andra i laget hinner bli engagerade i varandra. Samtidigt är det roligt att det går bra och de kommer in i det svenska samhället.
Finns det några utmaningar med att svetsa samman ett lag när killarna kommer från så många olika kulturer?– Ja, att få alla att känna sig delaktiga och acceptera varandra. Det är i och för sig en kontinuerlig utmaning. Fotbollsmässigt brukar det lösa sig, en del är skickliga redan när de kommer hit och en del behöver träna för att komma ifatt. Det är tacksamt för klubben att vi har fått de här tillskotten och kan ha ett P 17-lag. Utan alla som kommit till oss från olika länder hade det nog inte gått att ha ett P 17-lag.
Vad han ska göra med de 15 000 kronorna vet han inte ännu.
– Nej, kanske något roligt med familjen.
Björn Andersson, från Lions, beskriver anledning till att Patrik Zetterfeldt prisas.
– Han har gjort ett stort ideellt arbete i Torstorps IF under många år, inte minst när det gäller integration, berättar han.