Oro bland de anställda i Finspångs närsjukvård
FINSPÅNGPersonalen på LAH känner oro och ovisshet inför de aviserade förändringarna på Närsjukvården i Finspång. De tycker det är tråkigt att den hemlika, trygga miljön för vård av människor i livets slutskede försvinner.Samtidigt tycker de att det är bra, att denna vårdform kan spridas till ännu fler patienter än i dag.
Exakt var miljonerna ska tas, är inte formellt beslutat ännu. NiF:s verksamhetschefer Magnus Oweling och Rolf Hässler har presenterat ett förslag, med flera punkter.
<b>Flytta</b>
Förändringar i den palliativa vården, det vill säga vård av människor i livets slutskede, finns med i förslaget. Tanken är att flytta de två vårdplatserna från den palliativa avdelningen till närvårdsavdelningen. Personalen på de bägge avdelningarna ska arbeta tillsammans.
Det är LAH-personal (Lasarettsanknuten hemsjukvård) som arbetar på den palliativa avdelningen. En sammanslagning innebär bland annat att de ska handleda sina kollegor på närvårdsavdelningen i palliativ vård.
Vilket de inte har något emot.
<b>Till flera</b>
-Vi delar gärna med oss av vårt sätt att arbeta. Det gör vi redan nu. Vi håller med om tankarna på att sprida den palliativa vården till flera, säger en taleskvinna för LAH-personalens dag- och kvällsskift.
Sammanslagningen av de bägge avdelningarna för dock med sig en försämring av miljön för patienterna, anser personalen.
-De lokaler vi har i dag är mycket fina, lugna och hemlika, i stället för sjukhuslika. Den miljön är bra för patienterna. Närvårdsavdelningen är mer sjukhuslik. Det är synd att den fina miljön inte kommer att användas.
<b>Ovisshet</b>
Dessutom känner personalen oro för sin egen del.
- Det är mycket tankar och funderingar just nu. Vi känner mycket oro och ovisshet. Hur ska vi jobba, hur ska det bli i framtiden? Det är mycket som är oklart.
På LAH arbetar mellan 20 och 25 personer.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!