Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Öppet hus när jourboendet hamnar under samma tak

I går hade det kommunala Boendestödsteamet, som nu tar det över jourboendet från Hela människan, öppet hus.
- Vi visar lokalerna och förklarar hur boendetrappan fungerar, säger projektledaren Mattias Karlsson.

Mattias Karlsson, projektledare för Boendestödsteamet, är övertygad om att det kommer gynna brukarna när all stödverksamhet finns under samma tak. 
Foto: Gunnar Johansson.

Mattias Karlsson, projektledare för Boendestödsteamet, är övertygad om att det kommer gynna brukarna när all stödverksamhet finns under samma tak. Foto: Gunnar Johansson.

Foto:

FINSPÅNG2005-04-30 06:00
Ett 50-tal personer från olika delar av Finspångs kommun hade anmält intresse för att delta i öppet hus i Metallen i fredags. Själva övertagandet av jourboendet från Hela människan sker egentligen inte förrän den 1 maj, men Boendeteamet kunde inte hålla sig och smygstartade lite.
- Allt hamnar under samma tak. Det blir inte längre någon skillnad om du heter Börje och har barn eller Benke och inte har det, säger Mattias Karlsson.
Den boendetrappa man arbetar efter består av tre delar. Den första är jourboendet med sovsalar, som man nu har övertagit av Hela Människan. Dit måste personer ha fått bistånd för att få stanna i sju dagar. Trappsteg nummer två är ett stödboende i ett möblerat rum i Metallen. Det finns fem sådana rum just nu och ytterligare två kan bli aktuella. Här ska personerna stanna mellan tre och sex månader. Det tredje steget är en vanlig lägenhet.

Egna lägenheter
Boendestödsteamet samarbetar med Vallonbygden för att hitta lämpliga lägenheter till sina boenden och har även en egen nyckel till lägenheterna. Teamet gör sedan oregelbundna besök för att kontrollera att de boende sköter sig. Efter ett skötsamt år slussas sedan personerna vidare till egna förstahandslägenheter.
- Tanken är att andrahandskontrakten ska minska. Då gör vi ett bra arbete, säger Mattias Karlsson.
Boendestödsteamet är en del av socialförvaltningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om