OKQ8 snart i ny regi

OKQ8-macken i Finspång är på väg att bli en av företagets 160 franchisingföretag efter att OKQ8 tittat över sin verksamhet.

OKQ8 i Finspång kommer snart att drivas som ett franchisingföretag, liknande exempelvis Pressbyrån.
FOTO: TITTI OLOVSSON

OKQ8 i Finspång kommer snart att drivas som ett franchisingföretag, liknande exempelvis Pressbyrån. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2005-02-16 06:00
- Det stämmer att vi tittar över verksamheten för att ge möjligheter till att driva eget företag efter franchisingmodellen, säger PO Mårtensson som är försäljningschef på OKQ8 centralt.
Skillnaden mellan att driva OKQ8-stationen som man hittills gjort mot att driva den som ett get företag är att nu är stationens personal tillsatt av OKQ8 centralt och har en av ledningen utsedd stationschef. Som franchisingföretag kommer en egen företagare driva stationen som ett aktiebolag.

Samma utbud
Att driften av stationen enligt franchisingmetoden, det vill säga ett ekonomiskt samarbete genom licensavtal, är dock inget som kommer att försämra för kunden.
- Det är ju det som är syftet med franchising att kunden ska känna igen sig, säger PO Mårtensson.
Enligt PO Mårtensson är det så att stationer på mindre orter har större möjlighet att lyckas bättre med franchising och enligt PO Mårtenssons sätt att räkna går stationen i Finspång bra.
- Det är i alla fall inte någon förlustaffär, säger han.
Erbjudandet att ta över stationen för att driva den som aktiebolag har gått till nuvarande stationschef samt till personalen på station.

Inga intresserade
Ingen av dem är enligt PO Mårtensson intresserade av att ta över verksamheten.
Däremot finns det intresse från en anställd vid en av OKQ8:s stationer i Norrköping.
I början av april hoppas PO Mårtensson att det är klart vem som kommer att driva OKQ8 i Finspång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om