Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Efter branden: Nystart för Grillen på torget

Efter nio långa månader öppnar Grillen i Finspång igen. Ägaren Kent Persson berättar om branden, renoveringen och återkomsten: "Minst ett tvåmiljonersprojekt", säger han.

"Vi lyckades rädda mosmaskinen, glassmaskinen och frysskåpet från brandskador", säger Kent Persson, ägare till Grillen.

"Vi lyckades rädda mosmaskinen, glassmaskinen och frysskåpet från brandskador", säger Kent Persson, ägare till Grillen.

Foto: Mikael Grip

Finspång2022-07-27 18:00
undefined
Så här såg det ut på Grillen efter branden i oktober 2021.

Det var tidigt på fredagsmorgonen i oktober förra året som olyckan var framme. En brand hade startat hos Grillen på Bergslagstorget i Finspång och orsakat rök- och sotskador. Brandinspektör Daniel Svanér berättade för NT att branden startade vid en spishäll och att en snabb släckning räddade byggnaden från fullskalig eldsvåda. Ägaren Kent "Kenta" Persson fick beskedet strax efter släckningsarbetet och var förståeligt nog upprörd.

– Det känns för jävligt. Just nu är det mycket som snurrar i huvudet, sa han till NT:s reporter då. 

undefined
I och med nyöppningen av Grillen har Ida Johansson fått ett jobb.

Lördagen den 16 juli öppnades återigen Grillen, som har varit i familjen Perssons ägo sedan starten 1969. Skadorna från branden var omfattande och krävde nästintill en helrenovering.

– Vi lyckades rädda mosmaskinen, glassmaskinen och frysskåpet. Allt annat är nytt, säger Kent när vi träffar honom strax efter nyöppningen. 

undefined
Efter nästan nio månader har nu äntligen Kent Persson kunnat öppna Grillen igen.

Nio månader tog det att få allt klart. Kent berättar om den stressiga tiden och arbetet för att återigen kunna öppna Grillens portar.

– Själva återbyggandet skötte min grabb, hans kompisar och min svåger. Allt som allt blev det minst ett tvåmiljonersprojekt, säger han.

undefined
"Vi lyckades rädda mosmaskinen, glassmaskinen och frysskåpet från brandskador", säger Kent Persson, ägare till Grillen.

Väntan på försäkringsbolag och tekniska undersökningar tog lång tid innan renoveringen kunde påbörjas. Nu jobbar Kent mest med att hamna på stadig fot efter månader utan verksamhet.

– Just nu försöker jag mest få allt att gå runt igen och har anställt åtta personer, säger han.

Karta: Grillen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!