Nye chefen halkade in på systemet
Michael Evertsson, 40 år, är inne på sin andra vecka som chef för Systembolaget i Finspång.Han har jobbat cirka 20 år på Systembolaget i Linköping, där han också bor.
Michael Evertsson är ny butikschef på Systemet i Finspång. Foto: Titti Olovsson (0122-131 75) titti.olovsson@folkbladet.se
Foto:
En stor förändring under de här åren är självplock-butikerna.
- Förr skedde all försäljning över disk, då blev det ofta långa köer. I en snabbkassa hinner man med folk snabbare. Visst kan det bli kö där också, men inte på samma sätt.
Resor
Vårt sätt att dricka alkohol har också genomgått en förändring.
- Förr såldes det mer sprit, nu är det mer vin som gäller.
Michael Evertsson tror att det är dets stora intresset för mat och matlagningsprogram i tv som påvekar. Liksom resandet.
- Det påverkar absolut att svenskarna reser och möter nya kulturer. När till exempel Thailand blev ett populärt resmål så ökade efterfrågan på singhöl som är ett lokalt thailändskt öl.
Ett av målen för Systembolagets personal är att informera om hur mat och dryck ska kombineras.
- Det är viktigt för oss att kombinera servicen och vårt budskap.
Lördagsöppet
När Michael Evertsson började arbeta på Systemet fanns inte lördagsöppet.
- Det är bra för kunderna med öppna lördagar, anser han. Det blir inte så stressigt för dem.
Michael Evertsson har jobbat som biträdande butikschef i Linköping och också som tillförordnad butikschef. Nu är han alltså chef i Finspång, men det innebär inte att han bara sitter på kontoret.
- Nej, alla gör allting här. Sitter i kassan, plockar upp varor och så vidare.