Videon Àr inte lÀngre tillgÀnglig
En vanlig pizza Àr mÀktig. En familjepizza mÀktigare.
Men Jourlivs nya familjepizza "Stugan" slÄr det mesta.
â Jag ville göra nĂ„got extra för FinspĂ„ngsborna och kunde aldrig ana att den skulle fĂ„ sĂ„ stor spridning, berĂ€ttar Ferid Kopkin, Ă€gare till Jourlivs pizza & kebab, pĂ„ HĂ„rstorp i FinspĂ„ng.
Första veckan hade filmen pÄ hur pizzan tillagas hela 565 000 visningar pÄ Facebook och efter tvÄ veckor har den över 655 000 visningar och 3 800 kommentarer.
Tidningen Àr med pÄ hela resan frÄn start till mÄl nÀr den gigantiska pizzan tar form.
PÄ pizzadegen lÀggs sex hamburgare, mÀngder av ost och kebabkött, lök, paprika, champinjoner och tomatsÄs. Sedan lÀggs lock över skapelsen.
â Nu Ă€r monstret klart, ropar Ferid, innan han hivar in den i ugnen.
â Den Ă€r sex kilo tung och jag anvĂ€nder pizzakartonger som Ă€r 50 gĂ„nger 50 centimeter stora. Den rĂ€cker gott och vĂ€l till fem vuxna personer och har blivit mycket populĂ€r, speciellt under helgerna.
Ferid berÀttar att en hel del besökare reser frÄn andra kommuner för att smaka pÄ pizzan.
â Det Ă€r mĂ„nga som sĂ€ger att de aldrig sett nĂ„got liknande. Jag tyckte att det var en kul grej att blanda in hamburgare i pizzan. Man ska vĂ€lja "Stugan" om man Ă€r ute efter en ny smak och en pizza som inte Ă€r som alla andra, sĂ€ger Ferid Kopkin.
FinspÄngsredaktionen gav sig pÄ den minst sagt mastiga matrÀtten, men mÀttnadskÀnslan slog till lÄngt innan vi hade nÄtt halvvÀgs.
â Fem grabbar frĂ„n Norrköping kom hit för att prova. De klarade inte heller av att Ă€ta hela.
Norrköpingsbon Ferid har drivit pizzerian i 14 Är och stortrivs i FinspÄng.
â Ăver 90 procent av mina kunder Ă€r stammisar. MĂ„nga gillar oss för att de fĂ„r mycket mat och vi har bra service. Vi hade livsmedel i butiken tidigare, men jag har valt att satsa pĂ„ maten. Det Ă€r viktigast för mig.
Exempelvis har pizzerians stora dubbelrulle varit kÀnd i trakten i mÄnga Är.
Succén med "Stugan" har gett mersmak. Det finns redan nya planer pÄ nya satsningar.
â Jag har idĂ©er pĂ„ nĂ„got nytt och spĂ€nnande pĂ„ menyn. Vi fĂ„r se vad det blir för nĂ„got.
â Men en sak Ă€r sĂ€ker: allting ska vara stort, betonar Ferid Kopkin.