Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Han öppnar restaurang i gamla Jourlivs lokaler

Han tog över Jourlivs gamla lokaler och gjorde en mångmiljonsatsning när byggnaden totalrenoverades. Nästa vecka öppnar Adams restaurang i Finspång.

Iyad Almanassra välkomnar gästerna till Adams restaurang som öppnar i Finspång i nästa vecka.

Iyad Almanassra välkomnar gästerna till Adams restaurang som öppnar i Finspång i nästa vecka.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2022-03-23 16:18
undefined
Iyad namngav restaurangen efter sin yngsta son som heter Adam.

Iyad Almanassra kommer ursprungligen från Jordanien och har jobbat som kock i 30 år.

– Jag var anställd som kock vid Marriott hotel och har arbetat i många länder: Jordanien, England, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien. Sedan flyttade jag till Sverige med min familj och vi bosatte oss i Finspång. Nu har vi bott här i 20 år, säger Iyad Almanassra.

undefined
Iyad Almanassra ville satsa på en restaurangverksamhet i hemorten Finspång.

47-åringen har arbetat som kock på Hotel De Geer och Hugo i Finspång samt Highlander Inn i Norrköping innan han startade eget – Restaurang Butängen i Norrköping 2014. Senare drev han golfrestaurangen i Finspång.

– Jag köpte Jourlivs gamla lokaler för ett par år sedan. Det har varit mycket jobb med att riva och sanera hela lokalerna. Jag sålde restaurangverksamheten i Norrköping och satsade istället på att driva en restaurang i Finspång. Bara renoveringsarbetet var en mångmiljonsatsning, sedan har jag köpt nya möbler, ugnar, köksmaskiner och köksutrustning.

undefined
Adams restaurang öppnar i Jourlivs gamla lokaler på Hårstorpsområdet.
undefined
Det finns plats för 70 gäster i restaurangen.

Vad satsar du på för utbud?

– Husmanskost med buffé. Vi har plats för 70 lunchgäster. Sedan kommer vi även ha pizzeria och vi har en kolgrill, där vi kan grilla kött, kyckling, fisk och hamburgare. Vi kommer att vara fem personer som jobbar i restaurangen.

Tror du att det finns behov av fler restauranger i Finspång?

– Ja, absolut och jag tror att många efterfrågar husmanskost. Jag bor här och vill driva eget här. Vi planerar för att ha mellan 80 och 120 lunchgäster varje dag, säger Iyad Almanassra.

undefined
Iyad berättar att de har en kolgrill, där de kan tillaga många olika rätter.

Verksamheten ligger i Hårstorp, i närheten av riksväg 51 och utfarten till Norrköping.

– Det är ett jättebra läge, det är mycket trafik. Jag har stora parkeringsmöjligheter och ska skapa fler parkeringar.

Vad blir tuffaste utmaningen?

– Det är alltid svårt i början när en ny lunchrestaurang öppnas. Det kan ta ett tag innan kunderna hittar hit. Sedan är det svårt med priser, matvaror blir dyrare. Det gäller att lägga sig på en rimlig prisnivå, inte för dyrt men inte heller för billigt.

undefined
Lokalerna har sanerats och gjorts i ordning och det har köpts in nya möbler, ugnar och köksutrustningen inför öppningen.
undefined
Iyad Almanassra välkomnar gästerna till Adams restaurang som öppnar i Finspång i nästa vecka.

Iyad tycker att det roligaste med nysatsningen ska bli att träffa mycket folk och han påpekar att han efter 20 år känner många i kommunen. Familjen består av fru och fem barn och det är från en av familjemedlemmarna som restaurangnamnet kommer.

– Namnet kommer från min son Adam. När jag startade firman var han liten, den minsta i familjen. Det är ett jättebra namn, ett lätt namn för folk att lära sig, konstaterar Iyad Almanassra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!