Den nya restaurangen, Asiens kök, i Matpalatset har varit igÄng ett par mÄnader.
â Det har varit en tuff tid nĂ€r det varit pandemi och vi inte har haft sĂ„ mĂ„nga gĂ€ster som vi hade önskat. Men vi kĂ€mpar och försöker göra det bĂ€sta av situationen, sĂ€ger Tim Nguyen, som driver restaurangen i centrala FinspĂ„ng.
Han Àr född i Vietnam för 23 Är sedan och kom till Sverige och Norrköping nÀr han var 15 Är.
â Jag har familj hĂ€r i Sverige, bland annat min syster och flera kusiner, och ville komma hit för att umgĂ„s och arbeta med dem, berĂ€ttar Tim.
Var det inte ett tufft lÀge att öppna restaurang i april mitt i pandemin?
â Jo, visst. Men jag tror pĂ„ att satsa och man mĂ„ste vĂ„ga drömma. Vi letade efter en lokal i FinspĂ„ng och sĂ„ dök det hĂ€r upp, dĂ„ kĂ€nde vi att vi kör. LĂ€get Ă€r bra och inredningen jĂ€ttefin. PĂ„ sikt tror vi att det kommer att gĂ„ Ă€nnu bĂ€ttre Ă€n vad det gör nu, förklarar Tim.
Vad ska ni göra för att locka gÀster till er restaurang?
â Vi anvĂ€nder oss mycket av sociala medier för att marknadsföra oss och vĂ„r hemsida Ă€r snart helt klar. Det viktigaste Ă€r förstĂ„s att vi gör hĂ€lsosam och god mat. Vi har ocksĂ„ hemkörning av mat vissa tider.
Vad Àr det bÀsta med vietnamesisk mat?
â Baguett med grillat kött med olika kryddor frĂ„n Vietnam Ă€r gott. NĂ„got som jag ocksĂ„ gillar Ă€r baguett med vietnamesiska köttbullar, sĂ€ger Tim Nguyen, innan han sĂ€tter pĂ„ sig kockmössan och börjar göra i ordning en bestĂ€llning.
Restaurangen har just nu tvÄ anstÀllda.