Den nya restaurangen, Asiens kök, i Matpalatset har varit igång ett par månader.
– Det har varit en tuff tid när det varit pandemi och vi inte har haft så många gäster som vi hade önskat. Men vi kämpar och försöker göra det bästa av situationen, säger Tim Nguyen, som driver restaurangen i centrala Finspång.
Han är född i Vietnam för 23 år sedan och kom till Sverige och Norrköping när han var 15 år.
– Jag har familj här i Sverige, bland annat min syster och flera kusiner, och ville komma hit för att umgås och arbeta med dem, berättar Tim.
Var det inte ett tufft läge att öppna restaurang i april mitt i pandemin?
– Jo, visst. Men jag tror på att satsa och man måste våga drömma. Vi letade efter en lokal i Finspång och så dök det här upp, då kände vi att vi kör. Läget är bra och inredningen jättefin. På sikt tror vi att det kommer att gå ännu bättre än vad det gör nu, förklarar Tim.
Vad ska ni göra för att locka gäster till er restaurang?
– Vi använder oss mycket av sociala medier för att marknadsföra oss och vår hemsida är snart helt klar. Det viktigaste är förstås att vi gör hälsosam och god mat. Vi har också hemkörning av mat vissa tider.
Vad är det bästa med vietnamesisk mat?
– Baguett med grillat kött med olika kryddor från Vietnam är gott. Något som jag också gillar är baguett med vietnamesiska köttbullar, säger Tim Nguyen, innan han sätter på sig kockmössan och börjar göra i ordning en beställning.
Restaurangen har just nu två anställda.